Vuoden huonoimpien leffojen juhlagaala ei peruuntune koronaviruksen takia

Vuoden huonoimmat elokuvat ja näyttelijät saanevat palkintonsa myös tänä vuonna jo perinteikkääksi muodostuneeseen tapaan. The Golden Raspberry Awards- eli The Razzies -gaala on yleensä järjestetty ennen Oscar-gaalaa, mutta tänä vuonna leffamaailman kehnoimmat saavat tunnustuksensa vasta sen jälkeen. The Razzies -tilaisuus järjestetään Los Angelesissa nyt lauantaina, vaikka moni muu tapahtuma onkin peruttu koronavirus COVID-19:sta liittyvien varotoimien vuoksi.

Tämän vuoden gaalassa, joka on jo 40. The Razzies -palkintojenjako, kunnioitetaan oletettavasti sellaisten elokuvien huonoutta kuin Cats, Rambo: The Last Blood ja A Madea Family Funeral. Organisaatio gaalan takana on tiedottanut, että tilaisuus järjestetään, mutta paikalle odotetaan vain pientä yleisöä ja osallistujien toivotaan tuovan omat käsidesinsä mukanaan. [EDIT: Deadlinen mukaan varsinainen tapahtuma peruttiin lopulta lähes viime hetkellä. Palkintojen voittajat julkaistiin ilman seremoniaa.]

Pelot ärhäkästi pisaratartuntana leviävästä ja erityisesti esim. vanhuksille ja jotakin perussairautta (mm. diabetes) sairastaville vaarallisesta COVID-19-viruksesta ovat sulkeneet huvipuistoja ympäri maailmaa, lykänneet ensi-iltatapahtumia ja keskeyttäneet myös suurten elokuvatuotantojen tekemisen. Viimeisimpien tietojen mukaan sekä Ranskassa että Yhdysvalloissa Disney-huvipuistot ovat sulkeneet porttejaan, ja sellaiset odotetut ensi-illat kuin Mulan, Fast and Furious -leffasarjan 9. osa ja jo monta kertaa aiemmin lykkääntynyt The New Mutants -sarjakuvafilmatisointi eivät tulekaan ensi-iltoihin vielä kuukausiin. Suomessa Jussi-gaalaa on siirretty myöhemmäksi.

Kuvauksia on jouduttu keskeyttämään mm. Tom Cruisen Mission: Impossible -jatko-osan (Italiassa), Antonio Banderasin ja Penélope Cruzin tähdittämän Official Competition -draaman (Espanjassa) ja Marvel-leffa Shang-Chin osalta. Viimeksi mainittua on tehty Australiassa, jossa myös Elvis-elämäkertaelokuvaa kuvaamassa ollut Tom Hanks on vaimoineen joutunut viruskaranteeniin. Näyttelijä on sairastumisestaan huolimatta vakuutellut sosiaalisessa mediassa voivansa hyvin.


Lähteet: THR, ScreenDaily, Variety

Kuva: karaokefanboy

R. Isoviita 13.03.2020 klo 14:57

Uusimmat uutiset

Marvel-ohjaaja valaa uskoa faneihin viivästysten keskellä

Useat elokuvat ovat saaneet uuden ensi-iltapäivän pandemian takia.

R. Isoviita

Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Hattu pysyy telineessä, mutantit kätköissään.

R. Isoviita

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...