Avengers-leffa vei jälleen yhden voiton – vieraalla maaperällä

Kuluvan vuoden kovimpiin menestyjiin lukeutuva Avengers: Endgame on lyönyt jälleen yhden ennätyksen rikki. Tällä kertaa voittolukemat saavutettiin kuitenkin muualla kuin Yhdysvalloissa.

Marvel-supersankareiden suuri kamppailu on tähän mennessä kahminut kotimaassaan yli 858,2 milj. dollaria ja maailmanlaajuisesti messevät liki 2,8 miljardia dollaria. Amerikkalaisrainan menestys ei tietenkään ole aina itsestäänselvyys, kun liikutaan maan rajojen ulkopuolelle. Esim. Britanniassa oma ja korkealaatuinen elokuvatuotanto puolustaa usein hyvin paikkaansa katsojatilastoissa.

Sekä brittien että amerikkalaisten yhteistuotantona valmistunut ja brittirockin huippubändi The Queenin historiaa valottanut Bohemian Rhapsody sai kolmanneksi eniten lipputuloja kaikista maista juuri Britanniasta heti Japanin ja Etelä-Korean jälkeen. Suoratoistopalveluihin siirryttyään tämä Freddie Mercuryn ja The Queenin tarina teki brittien striimausennätyksen n. 265 000 latauskerralla. Tällä lukemalla The Queen-leffa rokkasi Avengers: Infinity War -elokuvan suohon.

Mutta tänä vuonna on ollut uusi ääni kellossa: Mercury ja kumppanit tulivat samojen Marvel-sarjakuvahahmojen jyräämiksi. Jyräämisestä todella voidaan puhua, sillä Avengers: Endgame on jo saanut Iso-Britannian striimaustilastoissa n. 335 400 latauskertaa.


Lähteet: BBC, Box Office Mojo

Kuva: Marvel/Disney/ Avengers: Endgame, 2019

R. Isoviita 28.08.2019 klo 20:19

Uusimmat uutiset

Ghostbusters: neljäs jengiläinen vahvisti paluunsa

Ernie Hudson on mukana uudessa leffassa.

R. Isoviita

Deadpool palaa valkokankaille piankin?

Mutta ei omassa elokuvassaan.

R. Isoviita

Nicolas Cagen ja John Travoltan ysärileffasta uusi versio

Naamat vaihtoon uudestaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...