Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Netflixin Kolmetoista syytä- eli 13 Reasons Why -nuortensarja on kokenut muutoksia. Yli kymmenen vuotta sitten valmistuneen romaanin pohjalta luotua sarjaa on muokattu sen saaman äänekkään palautteen takia.

Erikoista muokkauksissa on se, että ne liittyvät kohtaukseen, joka kuitenkin oli katsottavissa suoratoistopalvelusta jopa parin vuoden ajan. Teini-ikäisen Hannahin (Katherine Langford) kiusaamista ja itsemurhaa käsittelevän sarjan ensimmäisen kauden päätösjaksossa näytettiin, kuinka nuori nainen riisti hengen itseltään. Juuri tämä seikka nostatti negatiivisen kritiikin vyöryn alkujaan, sillä useat epäilivät sen kannustavan nuoria katsojia jäljittelemään Hannahia.

Nyt, sarjan kolmannen kauden kynnyksellä, Netflix on kuitenkin poistanut kyseisen kohukohtauksen sarjasta - konsultoituaan mm. itsemurhien ehkäisylle omistautunutta psykiatri Christine Moutieria. Sarjan toisen kauden alkuun on myös liitetty sen näyttelijöiden puheenvuoro, jossa he kehottavat ahdistusta tuntevia katsojia hakemaan apua asiantuntijoilta.


Lähteet: Variety, THR

Kuva: Netflix

R. Isoviita 16.07.2019 klo 19:37

Uusimmat uutiset