Huomasitko: uusia King Arthur -elokuvia on kaksi, mutta mikä on huonoin?

Toden totta, tänä vuonna on julkaistu jo kaksi King Arthur- eli kuningas Arthur -elokuvaa. Niistä jälkimmäisestä on puhuttu enemmän, sillä kyseinen Guy Ritchien (Puuta, heinää ja muutama vesiperä, Sherlock Holmes) ohjaus kustansi n. 175 milj. dollaria, mutta on onnistunut keräämään lippuluukuilta vasta n. 46 milj. dollaria tuloja. Sen kanssa kilpailevat huomiosta mm. voittoisat Guardians of the Galaxy Vol. 2 ja Snatched, mutta myös vähän aiemmin julkaistu King Arthur and the Knights of the Round Table.

King Arthur and the Knights of the Round Tablen erottaa King Arthur: Legend of the Swordista ensinnäkin ohjaaja. Pyöreän pöydän ritarit on johtanut seikkailuun Jared Cohn, jolta viime vuonna julkaistiin sopivasti Deadpool-hypen tuntumassa jännityselokuva Death Pool. Lisäksi Cohnin kuningas Arthur -leffassa nähdään paljon modernimmin sonnustautuneita taistelijoita kuin Guy Ritchien elokuvassa. Toimintaa ja isoja tehosteita lupaavat kuitenkin molemmat elokuvat: Guy Ritchien rainassa on valtavia efektieläimiä, mutta Jared Cohnin ohjauksessa mm. tulta syöksevä jättiläinen.

Molempia elokuvia yhdistää se, etteivät ne ole saaneet yleisesti kovin mairittelevaa vastaanottoa. King Arthur and the Knights of the Round Table on toki B-elokuvistaan muutenkin tunnetun The Asylumin tekosia, mutta King Arthur: Legend of the Sword on jäänyt suurista ennakko-odotuksista myös muuten kuin lipputulojensa suhteen. Cinemascore-palvelu, joka mittaa elokuvien kiinnostavuutta katsojien kannalta, on lätkäissyt Guy Ritchien leffalle arvosana B+ (A paras, F huonoin). Kriitikoiden arvioita summaava Rotten Tomatoes antaa kyseiselle pläjäykselle tällä haavaa sitä murskaavamman tuomion luvuin 26%/100%.

Guy Ritchien elokuva myös teki huonomman avaustuloksen kuin edellinen iso kuningas Arthur -raina vuodelta 2004. 120 milj. dollarin seikkailu Kuningas Arthur kompuroi aikanaan useista syistä, mutta elokuva onnistui kuitenkin peittämään tuotantokulunsa tuloillaan. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, ettei edes vahva legenda taivu helposti hyväksi elokuvaksi. Katsoit sitten minkä tahansa näistä Arthur-tulkinnoista, yksikään niistä ei ole maailman paras elokuva.

King Arthur and the Knights of the Round Tablen traileri.


King Arthur: Legend of the Swordin traileri.


Lähteet: The Asylum, Variety, THR, Box Office Mojo, Cinemascore, Rotten Tomatoes, Finnkino

Kuva: The Asylum

R. Isoviita 17.05.2017 klo 18:05

Uusimmat uutiset

Disneyn animaatioharvinaisuus löytyi yllättäen

Kadoksissa vuosikymmeniä.

R. Isoviita

Veteraaninäyttelijä avautui isänsä tylystä kommentista

Michael Douglasin isä kävi katsomassa poikaansa teatterissa.

R. Isoviita

Miksi haileffojen tekeminen on niin haastavaa?

Megalodon-ohjaaja paljastaa hankaluuden elokuvan kuvauksista.

R. Isoviita

Sarjakuvantekijä Stan Lee on poissa

Suuri Marvel-nimi oli kuollessaan 95-vuotias.

R. Isoviita

Ennio Morriconen Tarantino-kommentit johtavat mahdollisesti haasteeseen

Säveltäjälegendan väitettiin haukkuneen ohjaajaa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...