The Fate of Furious: Kuvaukset Kuubassa aiheuttivat päänvaivaa

The Fate of Furious avasi elokuvateatterikierroksensa myös Suomessa viikon puolivälissä. Vaikka kyseessä on franchisen kahdeksas raina, sen menestys on jo nyt lyönyt ällikällä. Elokuvaan satsattiin erityisellä tavalla, kuvaamalla sitä mm. Kuubassa, mutta tämän kohteen käyttäminen ei ollut ihan niin helppoa kuin saattaisi kuvitella.

Arviolta 250 miljoonaa dollaria kustantanut autoiluelokuva vei tähtensä tällä kertaa myös Kuubaan, mikä ei yhdysvaltalaistuotannolle tai monelle muullekaan tuotannolle ole ollut mahdollista vuosikausiin. Vin Dieselin Dominic ja Michelle Rodriguezin Letty lähtevät Kuubaan lomalle, mutta tuotantoryhmälle reissu aiheutti monenlaista päänvaivaa.

- Vaati valtavaa sitoutumista tuoda Yhdysvalloista satoja ihmisiä Kuubaan, ja jo pelkästään saada heidät kaikki majoitettua. Tai sähköpostien lähettäminen - meillä oli hyvin rajoitetut mahdollisuudet käyttää internetiä - jos mahdollisuutta ollenkaan. On eri juttu viedä vain [kuvaukset] Kuubaan kuin viedä tämän kokoluokan elokuvan kuvaukset sinne. Ajoimme sataa lasissa vintage-autoilla pitikin katuja, joilla oli kymmeniä tuhansia ihmisiä vain katselemassa sitä. Kun näyttelijät ja stunt-ajajat menevät sellaisia nopeuksia näin vanhoilla autoilla, helikopterien jahtaamina kaupungissa, jossa vastaavaa ei ole koskaan ennen nähty, se on todella rankkaa, ohjaaja F. Gary Fray summaa kokemustaan CinemaBlendin haastattelussa.

Riskinotto kuitenkin kannatti. Tämän pääsiäisviikonlopun aikana sen on raportoitu netonneen kansainvälisesti n. 532,5 milj. dollaria, mikä tarkoittaa Star Wars: The Force Awakensin ennätyksen (n. 529 milj. dollaria) rikkomista niukasti. Yksin Yhdysvaltojen markkinoita tarkasteltaessa ja inflaation huomioiden franchisen seitsemäs osa starttasi kuitenkin kahdeksatta osaa paremmin.


Lähteet: CinemaBlend, BBC, IndieWire

Kuva: Universal

R. Isoviita 17.04.2017 klo 18:46

Uusimmat uutiset

Useaan otteeseen filmattu kauhujännäri kuvataan jälleen

Invaasioleffojen invaasio?

R. Isoviita

Mistä leffoista katsojat valittivat viime vuonna?

Britanniassa mm. Deadpoolille tilastoitiin 51 valitusta.

R. Isoviita

In memoriam: Martin Landau ja George A Romero

Kaksi tunnettua viihteentekijää nukkui pois viikonloppuna.

R. Isoviita

Pixarilta tulossa vaihteeksi muutakin kuin jatko-osia

Projektista ei ole vielä paljon tietoa.

R. Isoviita

Margot Robbie mahdollisesti Tarantinon uutuusleffaan

Quentin Tarantino suunnittelee vaihteeksi tosipohjaista elokuvaa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...