Christopher Nolanin mysteeriprojekti aloitti arvausmyllytyksen

Viittasankarielokuvaako sieltä taas pukkaa? Warner Bros., joka on ollut Batman-leffojen tuottaja jo vuosia, ilmoitti eilen ohjaaja Christopher Nolanin (kuvassa) uuden elokuvan julkaisupäivämäärän. Nolan, joka tunnetaan niin tieteiselokuva Interstellarista kuin vakavahenkisestä Batman-trilogiasta (2005-2012) saattaa seuraavan ohjauksensa valmiiksi 21. heinäkuuta 2017 mennessä.

Nolanin uudesta elokuvasta ei olekaan tällä haavaa haluttu ohjaajan toiveesta kertoa enempää. Otaksuttavaa kuitenkin on, ettei tämä lontoolaissyntyinen huippuohjaaja ole tekemässä jotakin täysin sellaista, mitä muilta on tulossa samaan aikaan. Kesäkauden 2017 ohjelmistoon on tällä hetkellä tarjolla mm. Luc Bessonin sarjakuvapohjainen tieteisseikkailu Valerian and the City of a Thousand Planets, Apinoiden planeetta -rebootin jatko-osa War of the Planet of the Apes, musikaaliraina Pitch Perfect 3, Fox-studioiden kokoperheen animaatioelokuva ja uusi Sonyn Spider-Man-leffa. Jotkin Nolan-fanit ja mediat, kuten Collider-sivusto, ovat kuitenkin jo spekuloineet, että Nolan voisi palata seuraavaksi takaisin sarjakuvasankari Batmanin pariin.

Tällainen käänne on hyvin epävarma, sillä kuten Yön ritarin paluun tuottaja Emma Thomas totesi jo vuonna 2012:

- En pysty kuvittelemaan maailmaa, johon hän haluaisi koskaan palata. […] Hän oli hyvin innoissaan tästä projektista ja tarinastaan, mutta en vain voi kuvitella hänen innostuvan saman asian toisesta versiosta. Trilogiassa on se hieno puoli, että se tuntuu siltä kuin sinulla olisi alku, keskikohta ja loppu. Se on kuin pidennetty versio tavallisesta elokuvasta. Kun pääset neljänteen elokuvaan asti, siitä tulee episodimaista.

Aivan totaalisesti Nolan ei ole Batmania jättänyt taakseen, sillä hän toimii parhaillaan Batman v Superman: Dawn of Justice -rainan vastaavana tuottajana. Jos Nolanin seuraava elokuva pitäisi ennustaa hänen filmografiansa perusteella, sen genrenä saattaisi olla vaihteeksi jännitys. Viime vuosina tieteiselokuvien puolella puuhanneen ohjaajan edellinen jännitysdraama, The Prestige on liki kymmenen vuoden takaa. Lisäksi Nolan ohjasi viime vuonna lyhyen dokumentin erikoisista animaatiostaan tunnetuista Quayn veljeksistä, joiden käsityötaidot ovat saattaneet inspiroida häntä leikittelemään idealla omaperäisestä mysteeritrilleristä.


Lähteet: SFX Magazine, Variety, THR, Collider

Kuva: U.S. federal government

R. Isoviita 09.09.2015 klo 13:49

Uusimmat uutiset

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Justice League: Ohjaaja Snyderin versio julkaistaan sittenkin!

Hartaasti toivottu näkemys.

R. Isoviita

Disney tekee jälleen yhden piirrosklassikkonsa uusiksi: Tätä luvassa

Eri tekijät mukana kuin Aladdin- ja Leijonakuningas-versioinneissa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...