Keisarillinen leffaidea

Leffasarjat ovat yhä päivän sana, kuten mm. sarjakuvaleffa-adaptaatioita seuranneet tietävät. Summit Entertainment (mm. Outolintu- ja Twilight-elokuvat) suunnittelee trilogiaa, joka perustuisi vaihteeksi todelliseen historian henkilöön. Kyseinen henkilö on Rooman valtakunnan entinen hallitsija Julius Caesar.

Vaikka historiallisia spektaakkelielokuvia on tehty myös 2000-luvulla, niiden vetovoima ei ole yltänyt aina 1950-luvun ja 1960-luvun vastaavien suurelokuvien tasolle. Silti tälläkin hetkellä tekeillä on mm. uusi versio Ben Hurista, jonka aiempi versio, vuoden 1959 raina, keräsi huikeat 11 Oscaria. Summit Entertainmentilla ei ole aloitettu Caesar-projektia aivan tyhjästä, sillä sen suunnittelema trilogia tulee pohjaamaan brittiläisen Conn Igguldenin kirjoittamiin Caesar-teoksiin. Iggulden tunnetaan juuri historiallisista romaaneistaan.

Caesarin elämästä kertovista elokuvista ensimmäinen, Emperor, kertoo hallitsijan nuoruudesta ja ystävyydestä Marcus Brutuksen kanssa. Caesar oli mainio sotilaallinen johtaja, Brutus taas oiva taistelija. Elokuvasta on siis odotettavissa taistelukohtauksia, joten sen vielä miehettämättömään päärooliin kaivattaneen salskeaa nuortamiestä, joka jaksaa pidellä miekkaa mutta toisaalta jauhaa mielenkiintoisesti myös politiikasta.


Lähteet: Deadline, Screenrant

Kuva: Vincenzo Camuccini (1771-1844)

R. Isoviita 28.08.2015 klo 13:18

Uusimmat uutiset

Vanha videovuokraamo laajensi toimintaansa omaperäisellä tavalla

Blockbuster-ketju on suoratoistoaikana kuihtunut liki olemattomiin.

R. Isoviita

Casino Royalen Bond-kaunotar ja tuotantoyhtiö riitelevät miljoonista

Eva Green on sittemmin vaikuttanut mm. Penny Dreadful -sarjassa.

R. Isoviita

Säveltäjämestari Andrew Lloyd Webber avautui Cats-flopista

Leffa jäi isosti miinukselle.

R. Isoviita

La La Land -ohjaaja täräytti tiskiin poikkeuksellisen hienon kännykkävideon

Damien Chazellen lyhytelokuva nähtävissä ilmaiseksi.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...