Keisarillinen leffaidea

Leffasarjat ovat yhä päivän sana, kuten mm. sarjakuvaleffa-adaptaatioita seuranneet tietävät. Summit Entertainment (mm. Outolintu- ja Twilight-elokuvat) suunnittelee trilogiaa, joka perustuisi vaihteeksi todelliseen historian henkilöön. Kyseinen henkilö on Rooman valtakunnan entinen hallitsija Julius Caesar.

Vaikka historiallisia spektaakkelielokuvia on tehty myös 2000-luvulla, niiden vetovoima ei ole yltänyt aina 1950-luvun ja 1960-luvun vastaavien suurelokuvien tasolle. Silti tälläkin hetkellä tekeillä on mm. uusi versio Ben Hurista, jonka aiempi versio, vuoden 1959 raina, keräsi huikeat 11 Oscaria. Summit Entertainmentilla ei ole aloitettu Caesar-projektia aivan tyhjästä, sillä sen suunnittelema trilogia tulee pohjaamaan brittiläisen Conn Igguldenin kirjoittamiin Caesar-teoksiin. Iggulden tunnetaan juuri historiallisista romaaneistaan.

Caesarin elämästä kertovista elokuvista ensimmäinen, Emperor, kertoo hallitsijan nuoruudesta ja ystävyydestä Marcus Brutuksen kanssa. Caesar oli mainio sotilaallinen johtaja, Brutus taas oiva taistelija. Elokuvasta on siis odotettavissa taistelukohtauksia, joten sen vielä miehettämättömään päärooliin kaivattaneen salskeaa nuortamiestä, joka jaksaa pidellä miekkaa mutta toisaalta jauhaa mielenkiintoisesti myös politiikasta.


Lähteet: Deadline, Screenrant

Kuva: Vincenzo Camuccini (1771-1844)

R. Isoviita 28.08.2015 klo 13:18

Uusimmat uutiset

Ghostbusters: neljäs jengiläinen vahvisti paluunsa

Ernie Hudson on mukana uudessa leffassa.

R. Isoviita

Deadpool palaa valkokankaille piankin?

Mutta ei omassa elokuvassaan.

R. Isoviita

Nicolas Cagen ja John Travoltan ysärileffasta uusi versio

Naamat vaihtoon uudestaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...