Star Trek 3:n käsikirjoittajaksi Shaun of the Dead -mies

22.1.2015 07:43

Kolmas alkuperäiseen Star Trek -sarjaan perustuva, mutta uudella miehityksellä toteutettava elokuva on tähän mennessä kokenut paljon takapakkia. Elokuvan ohjaajana piti olla tällä kertaa Roberto Orci, joka tunnetaan paremmin käsikirjoittajana ja tuottajana (mm. tv-sarjat Alias ja Fringe), mutta hän muutti asiasta mieltään. Orcin oli tarkoitus myös kirjoittaa Star Trek 3:n käsikirjoitus, kunnes hänen hypättyään pois ohjaajan paikalta Paramount Picturesilla päätettiin etsiä tilalle uusi henkilö tai tiimi hoitamaan tuotakin tehtävää.

Kuukausi sitten Paramount ilmoitti löytäneensä Fast & Furious -leffasarjasta tunnetun Justin Linin uuden Star Trekinsä ohjaajaksi. Päätös otettiin eri foorumeilla vastaan sekavin tuntein, mutta nyt Star Trek 3:n pakeilta kuuluu myös entistä positiivisempia uutisia: Deadlinen mukaan seuraavan avaruusretken käsikirjoittajatiimiin on liittynyt brittikoomikko Simon Pegg (kuvassa).

Pegg on tunnetusti myös näytellyt uuden Star Trekin miehistössä – hän on aluksen huollosta ja toiminnasta vastaavaa konemestari Scotty. Käsikirjoittajana Pegg on todistanut kykynsä useissa kulttisuosiotakin nauttivissa Edgar Wright -elokuvissa, kuten kauhukomedia Shaun of the Deadissa. Hänen kanssaan Star Trek 3:n käsikirjoitusta työstää Doug Jung (mm. Lain varjossa -sarja). Avaruuslaiva Enterprise nähtäneen valkokankailla uudessa seikkailussa jälleen ensi vuonna.

Kuva: Paramount

Lähteet: Deadline, Screenrant

Lisää luettavaa