Tunnit (2003)
- Stephen Daldry
- Julianne Moore, Meryl Streep, Nicole Kidman
- USA
Arvostelut
Dramaattisempaa elokuvaa saa hakea.
If I were thinking clearly, Leonard, I would tell you that I wrestle alone in the dark, in the deep dark, and that only I can know. Only I can understand my condition. You live with the threat, you tell me you live with the threat of my extinction. Leonard, I live with it too.
Tunnit kertoo kolmesta naisesta, joista kukin elävät omaa elämäänsä Virginia Woolfin (Nicole Kidman) romaanin Mrs. Dallowayn pohjalta. Virginia Woolf (Kidman) kirjoittaa romaaniaan 1920-luvun Englanissa. Itsemurhaa hautova, ahdistunut ja elämäänsä tyytymätön Laura Braun (Julianne Moore) lukee romaania 1950-luvun San Fransiscossa. Hän elää Mrs. Dallowayn "elämän" ympärillä kiintymättä oikein mihinkään. Ja Clarissa Vaughan elää kuin 2000-luvun Mrs. Dalloway, joka järjestää juhlia ja hoitaa AIDSia sairastavaa ystäväänsä ja nuoruus aikojen rakastettuaan(Ed Harris).
Elokuva toimii loistavien näyttelijäsuoritusten, kuvauksen, leikkauksen ja kerronnan pohjalla. Ed Harris ja Julianne Moore olivat ehdolla parhaista sivuosista, mutta eivät voittaneet, kun taas Nicole Kidman voitti pystin naispääosasta. Minusta pääroolipysti olisi pitäny Juliannelle, Merylille ja Nicolelle (niinkuin Berliinin elokuva-akatemia teki) he kaikki tekevät erittäin hienoa työtä, eikä pelkästään yhdelle, mutta olen tyytyväinen!
Elokuvan musiikki on haikeaa ja surullista piano musiikkia, joka sopii täydellisesti elokuvan dramaattiseen teemaan. Tunnit on ahdistava ja herättää ajatuksia. Dramaattisempaa elokuvaa saa hakea. Elokuvassa ei ole yhtään hauskaa kohtausta.
Elokuva alkaa kohtauksella, joka kuroo alun ja lopun yhteen, joka on mielenkiintoinen ja hyvä keksintö.
To look life in the face, always, to look life in the face, and to know it for what it is. At last to know it, to love it, for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years, always the love, always...the hours...
nimimerkki: Mara
Mara
Käyttäjä, 28 arvostelua
Arvosteltu: 15.05.2005
Katsottu: DVD
Hyvät näyttelijäsuoritukset takaavat hienon katseluelämyksen.
Tunnit on elokuva, jonka teemat avautuvat vähitellen. Se on kertomus yhdestä päivästä kolmena eri aikakautena, ikään kuin häivähdys pysähtyneestä kesäpäivästä, joka on samalla kaunis ja ahdistava.
Elokuva alkaa kohtauksella, joka kuroo sen alun ja lopun yhteen. Tähän väliin jäävään sykliin mahtuu kolme toisensa leikkaavaa kertomusta. Nicole Kidman näyttelee Virginia Woolfin sisäistä maailmaa todeksi. Kirjailijan sisällä velloo idea Mrs. Dallowayn kohtalosta ja samalla mielen sairaus heittää tumman varjonsa kirjailijan elämän ylle.
Julian Mooren esittämä Laura Brown ei tahdo onnistua missään, ja kaikki näyttää kietoutuvan tämän itsemurhaa hautovan naisen leipomistaidon ympärille - se kertoo piilotetusti niistä pettymyksistä, joita Brown on elämässään kohdannut. Hän elää Mrs. Dallowayn maailman ja ympäröivän todellisuuden välimaastossa kiinnittymättä kunnolla mihinkään.
Meryl Streepin esittämä Clarissa Vaughn järjestelee koko päivän juhlia, joiden sankari päättää viime kädessä omasta kohtalostaan. Richard on jo vuosia opetellut elämään tappavan sairautensa kanssa. Mutta miten sen kanssa voi oppia elämään ja miten tämä yksi päivä eroaa muista muuten kuin, että ahdistus käy liian suureksi.
Tunnit elokuva on koskettava. Se välittää aitoa kiinnostusta ymmärtää ihmistä sellaisena kuin hän on. Ei tarvitse olla vahva saadakseen aikaan jotakin enemmän. Joskus on lupa luovuttaa. Elokuva on kertomus elämän kipeistä asioista mutta myös niistä saavutuksista, jotka jäävät elämään sukupolvelta toiselle.
Hyvät näyttelijäsuoritukset takaavat hienon katseluelämyksen, vaikka sitä kysyykin elokuvan jälkeen itseltään, mikä kaiken ideana oikein oli. Vastaus löytyy itsestä ja oman elämän tarinasta. Ei tarvitse muuta kuin ymmärtää olevansa kuolevainen ja silloin ymmärtää jo paljon.
nimimerkki: Tepa
Arvosteltu: 05.05.2003
Katsottu: Teatterissa
Muodoltaan ja rakenteeltaan erinomaisen sujuva.
Tunnit on elokuva kolmesta naisesta eri ajassa ja paikassa. Kaikkia yhdistää tavalla tai toisella Virginia Woolfin romaani Mrs. Dalloway ja sen kuvaamat teemat. Nicole Kidman on Virginia Woolf, joka painiskelee em . mainitun romaanin kirjoittamisen kanssa vuodessa 1923. Julianne Moore on taas 50-luvulla tuskaileva kotiäiti, joka lukee romaania ja Meryl Streep 2001-vuoden kustannustoimittaja, jota hänen kuolemaisillaan oleva kirjailijaystävänsä kutsuu rouva Dallowayksi.
Tunnit on muodoltaan ja rakenteeltaan erinomaisen sujuva. Kohtaukset ja teemat kietoutuvat toisiinsa suorastaan häkellyttävän taitavasti ja koko elokuva soljuu kuin ensimmäisessä kuvassa näkyvä virta. On vaikea tehtävä saada tietoisuuden ja mielen liikkeet elokuvalliseen muotoon, mutta tässä Daldry onnistuu niin hyvin kuin se ylipäätään lienee mahdollista. Teemat intohimosta, elämän pettymyksestä, kaipauksesta ja kuolemasta kulkevat ja valottuvat elokuvassa hyvin artistisesti, välillä liiankin.
Jos katsojassa ei herää jokin tunne, mitä näyttelijä pysähtyneillä kasvoillaan koettaa esittää, elokuva vaikuttaa paikoin patsastelulta ja vetistelyltä. Välillä ei ainakaan allekirjoittaneessa herännyt.
Näyttelijät ovat kauttaaltaan hyviä, ikimuistoisimmat roolit tekevät Ed Harris aidsin surkastuttamana kirjailijana, Meryl Streep tätä hoitavana nykynaisena ja Kidman toisaalta hauraana, toisaalta vahvana Woolfina. Sen sijaan Julianne Moorea rasittaa hänelle tyypillinen kireys ja hauraus. Myös Philip Glassin musiikki tunnelmoi useimmiten kauniisti, joskin monotonisuudessaan joskus ärsyttävästi ja paikoin vähän vetistellen.
nimimerkki: Peter Van Bach
Arvosteltu: 07.03.2003
Katsottu: Teatterissa
Parasta antia ovat häikäisevät näyttelijäsuoritukset.
Virginia Woolf oli modernin kirjallisuuden vahva femiininen uranuurtaja, joka kärsi varsinkin elämänsä loppuvaiheissa mielenterveysongelmista. Tunnit seuraa erikoisella tavalla kolmea eri aikakaudella elävää naista, jotka kaikki liittyvät jollain tavalla Virginia Woolfin teokseen Mrs. Dalloway. Sairautensa kanssa tuskaileva Woolf kirjoittaa Mrs. Dallowayta 1920-luvulla, ahdistunut kotiäiti lukee teosta 1950-luvulla saaden siitä vaikutteita elämäänsä ja 2000-luvulla elävä loppuunkalutusta lesbosuhteesta sekä AIDSia sairastavasta ex-miehestään masentunut kustannustoimittaja on puolestaan aivan kuin kirjan hahmo Mrs. Dalloway. Elokuva seuraa näiden kolmen naisen elämää yhden päivän aikana ja pinnan alla kyteviä depressioita.
The Hours on intensiivistä, kaihomielistä draamaa alkukohtauksesta aina lopputeksteihin saakka. Pirteyttä, huumoria tai iloisuutta ei leffasta löydy nimeksikään. Katsojan tehtäväksi elokuvan edetessä jää lähinnä lukea rivien välistä ja arvuutella niitä syitä, jotka ovat ajaneet naiset, joiden elämä näyttää päällisin puolin olevan kunnossa, suuren ahdistuksen ja masennuksen valtaan.
Elokuvan ehdottomasti parasta antia ovat häikäisevät näyttelijäsuoritukset. Upeasta näyttelijäkatraasta ei heikkoa lenkkiä löydy. Nicole Kidman pokkasi Virgina Woolfin roolistaan Oscarin, mutta vielä Kidmania suuremman vaikutuksen minuun tekivät Julianne Mooren ja Ed Harrisin näyttelijäsuoritukset. Aliarvostetut John C. Reilly ja Toni Collette vetävät myös täydet pisteet kotiin pienistä rooleistaan.
Tunnit on huolellisesti tehty eepos, jonka rauhallinen ja kysymyksiä herättävä tyyli saa kyllä mielenkiinnon pysymään yllä koko parituntisen ajan. Mestariteoksesta elokuva jäi silti ainakin minun silmissäni varsin kauas, sillä mitään poikkeuksellista leffa ei katsojalle tarjoa.
The Hours on takuuvarmaa, laadukasta draamaa, joka elää mahtavan näyttelytyön varassa. Kokonaisuudessaan leffa on kuitenkin yliarvostettu tekele niin kuin lähes kaikki Oscar-gaalassa menestyneet elämändraamat.
Arvosteltu: 11.07.2003
Tykittäjä
Maaija
onemorerobot
Arvostelut
Dramaattisempaa elokuvaa saa hakea.
Mara 15.05.2005 21:09
Hyvät näyttelijäsuoritukset takaavat hienon katseluelämyksen.
Tepa 05.05.2003 22:01
Muodoltaan ja rakenteeltaan erinomaisen sujuva.
Peter Van Bach 07.03.2003 20:18
Videot
wh4tsern4me20.04.2012

dakota
18.07.11 klo 16:43
Tässä ovat todella Hollywoodin parhaat (?) näyttelijättäret pääosassa.Elokuva jäi vahvasti mieleen ja pidän sitä yhtenä parhaista draamoista.
cronenberger
Tykittäjä
03.03.10 klo 02:20
Kunnianhimoinen ja tunnelmallinen draama on eturivin naisnäyttelijöiden suurta juhlaa. Kidman, Moore ja Streep tekevät tasavahvat roolit, mutta myös Miranda Richardson ja muut nais-sivuosanäyttelijät tekevät kauttaaltaan hienoa työtä. Koko elokuva toimiikin käytännössä naisten varassa, ja miehet jäävät enimmäkseen taka-alalle paitsi draaman henkilöhahmoina, valitettavasti myös näyttelijäsuorituksiltaan. Etenkin draaman kehittelyn kannalta tärkeässä roolissa olevan pikkupojan suoritus on harmillisen mitäänsanomaton, eikä Mr. Woolfkaan varsinaisesti häikäise. Keskeisimmän miesroolin hoitava Ed Harris on loistava näyttelijä, mutta koko hahmonsa aidsiin kuolevana runoilijana jää käytännössä etäiseksi, vaikka on koko elokuvan rakenteen kannalta aivan oleellinen henkilöhahmo (johtuu toki myös käsikirjoituksesta). Elokuvan kerronta on kuitenkin varsin taitavaa, kuvaus kaunista ja Philip Glassin minimalistinen musiikki sopii tunnelmaan erinomaisesti. Leffassa olisi periaatteessa ainekset täysiin tähtiin, mutta ihan napakymppiin se ei sitten kuitenkaan osu, valitettavasti. Hieno ja ehdottomasti suositeltava draamaelokuva silti.
Maaija
01.02.10 klo 16:31
Kokonaisuus toimii lähes muttei kuitenkaan. Hallaa aiheuttaa epäjohdonmukainen tarinan kulku. En osannut tehdä suuria linjauksia, siitä kuinka kolmikon elämät liittyvät toisiinsa. Vielä alussa oletin, että elokuva kertoo yhden tarinan kolmella eri tavalla, mutta ei se kuitenkaan niin mennyt. Ja lopulta en saanut oikein mitään irti. Muuten kaikki on leffassa kunnossa. Kuvaus on miellyttävää katseltavaa, ja kolmikon näyttelijäsuoritukset ovat kaikki hyviä. Vakka tarina onkin sitä mitä on, kyllä tätä ihan miellellään katselee ja yrittää saada selvää leffan "jutusta". Kaiken kaikkiaan Ok.
onemorerobot
17.06.09 klo 21:27
Tapio
19.04.09 klo 02:12
Tämä oli sinänsä jännä tapaus. Kaikki osa-alueet erinomaisessa kunnossa. Tunnelma on voimakas, musiikki mahtipontista ja tarinakin kiinnostava. Parasta antia ehdottomasti kolmen vahvan naisnäyttelijän roolisuoritukset: Julianne Moore erinomainen, Meryl Streep vakuuttava ja Nicole Kidman kaikkien kehujensa arvoinen. Ei kuitenkaan puhutellut meikäläistä mitenkään erityisemmällä tavalla, uusintakatselun jälkeen saattaisin nostaa pisteitä.
janp
23.01.09 klo 21:50
Joku jäi vähän mättämään, mutten todellakaan tiedä mikä. Varmaan vähän aikuisempaan makuun suunnattu elokuva, tai sellaisille jotka ovat lukeneet kirjan.
Schwarzenegger
05.11.08 klo 22:36
Ihan hyvä oli, mutta tarinasta ei tosiaan saada kaikkea irti. Nicole Kidman on sen Oscarinsa arvoinen ja yksi elokuvan kantavista voimista.
jamjar
12.10.08 klo 16:36
Hieno elokuva, mutta jostain syystä ei ollenkaan minun tyyliseni. Ehkä hieman vanhemmalle ikäpolvelle suunnattu. Ennalta-arvattavakin oli jossain määrin, mutta silti suhteellisen hieno kokonaisuus.
riigga
22.06.08 klo 15:31
Kertakaikkiaan ihastuttava. Kidmanin paras rooli, muutkin näyttelijät olivat loistavia. Yksi suosikeistani jonka ymmärsin puhtaasti paremmin luettuani kirjan.
Allekirjoitan täysin LadyDedlockin kommentin alempana.
Pamela
26.05.08 klo 12:56
Kylläpäs loppujen lopuksi tykkäsin.. ja aika paljonkin kun piti katsoa kaksi kertaa peräkkäin kyseinen leffa. Claire Danesta oli todella piristävää nähdä sivuroolissa. Hieno elokuva, ei siitä pääse mihinkään. Pohtii elämän perusasioita, ja tyylillä.
mauge
Tähtääjä
19.05.08 klo 23:32
Selvästi enemmän naisille kohdennettu elokuva. En oikeastaan tajunnut tästä mitään muuta, kun että paha oli kaikilla olla ja elämää oli vaikea jatkaa iloisella mielelle eteenpäin. Leffan jakaminen kolmeen eri tarinaan oli tehty varsin omaperäisellä tavalla.
LadyDedlock
29.03.08 klo 19:29
Kaikki elokuvia rakastavat tietävät kuinka vaikeaa on nimetä lempi elokuvansa, se yksi ylitse muiden. Minulle se on tämä elokuva.
Tunnit ovat aistien juhlaa. Jokainen yksityiskohta on elokuvassa mietitty loppuun asti, mikään ei tunnu keskeneräiseltä tai hätäratkaisulta. Näyttelijät ovat loistavia ja tekevät roolinsa ensiluokkaisesti, musiikki on korvia hivelevän kaunista ja juoni ottaa tiukkaan otteeseensa elokuvan traagisista alkuminuuteista lähtien. Niin tummaa ja kaunista.
Tässä elokuvassa kaikki elementit säilyy harmoniassa elokuvan alusta loppuun ja sen kyllä näkee, kuulee, tuntee ja melkein maistaakin.
giga
15.03.08 klo 13:01
Odotin jotain suurempaa ja petyin. En osannut samaistua yhteenkään näistä naisista, tarina jäi vieraaksi, ohueksi ja latteaksi. Harmi sinänsä, sillä kolmen vahvan naisen näyttelijäntyö on kieltämättä vakuuttavaa.
Palikka
31.01.08 klo 14:55
En kauheasti katso elokuvia, makuni on niin rajoittunut, että on vaikea saada minut istumaan esim. 1,5 tuntia katsomaan jotakin. Sen sijaan voin kuunnella musiikkia kevyesti tuon verran, vaikka huonoakin : )
Olin rakkaani luona viime viikon ja sitä ennen en ollut n. kuukauteen katsonut telkkaria, joten ei tuntunut miltään, vaikken katsoisi sielläkään. Katselin aamukahvilla mitä iltaisin tulisi (rakkaani yötöissä), mutten oikein innostunut mistään. Olen kuitenkin useimmiten pitänyt Meryl Streepin näyttelemisestä, joten pienellä varauksella ajattelin voivani kenties, mahdollisesti hänen takiaan hetken katsoa Tunnit-elokuvaa.
No onneton unohdin koko elokuvan ja vasta kenties puolivälissä kanavasurffailun aikana tajusin, että elokuva oli alkanut ja aattelin, että katson nyt sitten hetken (mainostauon ajan). Jäin kiinni elokuvaan, suu auki katsoin sen loppuun asti, tajuten yht´äkkiä, että sehän loppui.
Elokuva oli upea, pidän siitä, ettei oikeastaan mitään tapahdu ja kuitenkin tapahtuu aivan hirveästi, en puhuisi älyleffasta, kun siihen ei oma älyni riitä, mutta sellainen, ei todellakaan tarjottimella kaikki valmiina. Laitoin jopa rakkaalleni tekstarin, etten tajunnut Nicole Kidmanin esittävän Woolfia, vaikka lehdestä aamulla olinkin lukenut sen ja lisäsin, että hänhän osaa näytellä.
Ed Harris oli loistava kuten aina, ei edes tajua hänen näyttelevän. Varsinkin viimeinen kohtaus Streepin kanssa, katsoja tietää mitä tulee tapahtumaan ja silti se iskee...
Moore: mielestäni hänen ilmeetön, jopa jäykähkö näyttemisensä oli juuri sitä mitä tässä roolissa tarvittiin.
Streep: kun sen osaa, niin sen osaa, hyvä kuten aina, ei edes tajuaa, että näyttelee, niinkuin silloin kun joku "huonompi" asialla. En tekisi mitään toisin, täydellisesti näytelty. Mutta näin siis vain n. puolet leffasta. Ostan sen ensi tilassa itselleni, kuten myös kirjan : )
Kidman: olen pitänyt hiukan mitäänsanomattomana, keskinkertaisena näyttelijänä, mutta muistettakoon, että elokuvaotantani on suht pieni, kenties olen nähnyt "väärät" elokuvat häneltä. Hienosti näytelty niin hauraat kuin vahvat hetket.
Erityisesti kosketti se voimattomuus, joka meissä kaikissa on rakkaamme edessä kun tilanne menee liian vaikeaksi: ei se Rakkauskaan kaikkea pelasta vai onko kyse siitä, että meidän rakkautemme vaatisi toisen lopputuloksen ja rakkaamme ratkaisu on taas hänelle oikea? Eikö rakkaus ole luopumistakin? Mutta kumman osalta vai molempien?
Muissa kommenteissa on jo juonesta paljastettu tarpeeksi, joten en siihen palaa enempää, varsinkin kun alku jäi näkemättä : )
gruu
26.01.08 klo 14:45
suu auki tuijiotin juonen kulkua! se oli niin erikoinen ja jännä ja kiehtova, se juoni! rakastan hyviä juonia. näyttelijät loistavia. nautinto katsella. mutta silti: en kerta kaikkisesti oikein tajunnut tämän kaiken ideaa? mikä oli elokuvan viesti? en tiedä. se mietityttää.
kannattaa katsoa
26.01.08 klo 10:45
Elokuva on ihanan synkkä ja loistava. Näyttelijät ovat aivan uskomattoman loistavia ja juoni on myös hyvä. Leffa sai minut pauloihinsa heti alusta asti. Elokuva on varmaan senkin takia minun mielestäni hyvä, koska kaikki naiset ovat omalla tavallaan masentuneita ja jotekin on helppo samaistua heihin.
Outo lintu
26.01.08 klo 00:47
Hyvin näytelty ja toteutettu outo ja masentava leffa. Taiteellisuudestaan varmaan saanut ylistyksensä kaikkialla, mutta tätäkö taiteen pitää olla? Itsemurhaa, onnettomuutta... Näyttelijäsuoritukset olivat hyvät. En katsoisi toista kertaa.
Mirjami Vertainen83
21.03.07 klo 18:19
Tunnit-elokuva on yksi palkitsevimpia elokuvia, joita olen koskaan nähnyt. Se on syvästi ravisteleva ja pelottavakin, sillä siinä mennään ihmismielen synkkiin huoneisiin, katsotaan elämää suoraan kasvoihin, nähdään se sellaisena kuin se on; ei kovinkaan helppona kouluna. Ennen kaikkea se on upea palapeli, jossa kaikki palat loksahtavat kohdalleen. Elokuvan vuosikymmenet ylittävä verkko jättää mietiskelevän tunteen. Pitkään aikaa huomasin yhdisteleväni näiden naisten kohtaloita toisiinsa. Eteenpäin soljuva musiikki kuvaa hyvin eteenpäin koko ajan vääjäämättömästi kulkevaa aikaa. Näyttelijäsuoritukset, jotka kolme vahvaa naista, Meryl Streep, Nicole Kidman ja Julianne Moore, ovat väkeviä ja näyttelijät uskaltautuvat sukeltamaan syviinkin vesiin. Käsikirjoitus on loistava. Kysymykset joita se herättää ovat ikuisia ja tärkeitä. Elätkö sinä oikeaa elämää vai oletko vain omien suunnitelmiesi vanki?
joomoi
10.08.06 klo 18:03
Nerokas käsikirjoitus ja hyvät näyttelijät. Elokuva ei sinäänsä jättänyt suurempia tunteemuksia.
EI krapulapäivän leffa
28.06.05 klo 08:01
Olipas erikoinen elokuva. Elokuva joka oli välillä raastavan painostava lähes masennusta tuottava ja välillä taas niin koskettava ja tunteita pursuava.
Toiminta elokuvia = aivot narikkaan elokuvia jaksaa katsoa vaikka 5 peräkkäin, mutta tällaisia elokuvia vain yhden.
Elokuva vaatii kovasti keskittymistä ja aivot joutuvat todella tässä elokuvassa töihin.
leffa friikki lapista
16.06.05 klo 17:01
Näyttelijä suoritukset ovat hyviä,mutta hahmot jäävät (minulle ainakin) etäisiksi ja "kylmiksi" . Tarina on mielenkiintoinen, mutta juoni on yksinkertainen. Leikkaus on onnistunut hyvin. Kokonaisuudessa ihan hyvä elokuva, jota voi suositella. Nicolesta puoli pistettä
Oscar
06.03.05 klo 14:39
Tässä elokuva, jonka haluaa ehdottomasti nähdä uudelleen. Monitasoinen ja kiinnostava tarina. Vähän monotoninen pianonpimputuskin tuntui tosi tehokkaalta. Ja lopun paljastukset yllättivät sittenkin.Meryl "itkupilli" Streep näytti taas näyttelijänkykynsä.
Marko
24.09.04 klo 23:17
Aihe ei oikein jaksanu kiinnostaa. Ainut suoritus jolle voisin nostaa hattua oli harrisin ja ehkä myös Meryl Streepin "tyttöystävälle" Nina joku... Muuten roolit olivat vähän liikaa tyhjään tuijottamista ja se jos mikä rupeaa ramasemaan.
jaune
20.09.04 klo 20:01
Erittäin hyvä elokuva! Kaunis kuvaus ja loistavat näyttelijät.. Erityisesti pidin Harrisista ja Kidmanista.
Juoni oli rakennettu hienosti eikä se ollut sekava moninaisuudestaan huolimatta kuten vähän epäilin etukäteen. Elokuva oli niin aito ja todenmukainen, että menin siihen itse aivan sisälle...
Ihana musiikki, kuvasi mielestäni elokuvan sanomaa jollain tavoin.. jatkuvana, hieman surullisena ja kuitenkin kevyenä.
DonJulzu
29.08.04 klo 19:31
Oikeasti pelottavan todellinen trilleri!
mie
26.07.04 klo 18:46
Oli todella hyvä leffa.
Tämä leffa liikutti minua.
Minusta Meryl Streep osasi hyvin näytellä Clarissaa.
Harry
05.05.04 klo 09:25
Elokuvallisen hitsaustaidon mestarinäyte. Kaikki muukin korrektia - ehkä liiankin kanssa.
Tris
31.12.03 klo 12:25
Kaunis ja tyylikäs elokuva. Nicole Kidman on loistava Virginia Woolfina. Kyseessä on tunnelmaelokuva ja näiden heikkoutena on yleensä vaan se etteivät oikein kestä kahta katsomiskertaa. Ensimmäisellä kerralla virkistävä ja puhdistava elokuva mutten jaksaisi katsoa uudestaan.
Captain Dawn Turner
07.12.03 klo 00:19
Tosi kiinnostava ja liikkuttava tarina! Tälläset leffat ei yleensä uppoa, mutta tämä oli kyllä omaa luokkaansa! Kidman, Moore ja Streep tekevät mahtavat näyttelijäsuoritukset! Varsinkin Kidman eläytyy rooliinsa ja saa Virginia Woolfin vaikuttamaan tosi todenmukaiselta ja erikoiselta! Kolmen eri aikakaudelta tulevan naisen kohtalot ovat punnottu kiintoisasti yhteen ja yhdistyvät filkan loppu puolella mielenkiintoisesti. Leffalla on kaunis ja surullinen loppu, joka kuitenkin jättää miettimään:"mitä kuolema oikeastaan on ja mitä se meille tarkoittaa?" Kaikessa surullisuudessaan se liikuttaa - on liikuttavaa nähdä miten kaiiki naiset joutuvat riutumaan elämässä jota he eivät halunneet. Kokonaisuudessaan kiintoisa ja loistava filkka!
Jerry
17.11.03 klo 09:48
Todella hieno elokuva. Ankeasta tunnelmasta huolimatta katselun jälkeen on "puhdas" olo...
Lily
16.11.03 klo 14:14
Kyllä se oli niin kaunis ja raskas leffa että ihan sanattomaksi vetää. Näyttelijät tekivät loistavaa työtä ihan nuorimmista lähtien. Upeasti näytelty ja tehty leffa. Hienoa. Ehkä toinen katsomiskerta oli vähän tylsä, kun tiesi jo tulevan eikä leffa enää jaksanut vetää sen takia. Mutta hyvä homma näin vuokrattuna :).
Espresso
05.11.03 klo 19:32
Tämä leffa teki minut sanattomaksi.
Hefaistos
01.07.03 klo 13:05
Sanat kaunis ja raskas kuvaavat hyvin tätä elokuvaa. Tunnelma loistava