The Crow -ohjaaja teki selväksi, ettei ole innoissaan tänä vuonna julkaistavasta elokuvasta

2.3.2024 16:24
Nordisk Film/ Photo Credit: Larry Horricks for Lionsgate/ The Crow, 2024

The Crow saapuu jälleen kuolleista. James O’Barrin goottihenkisen sarjakuvan uusi elokuvaversio on häilynyt päähenkilönsä tavoin elämän ja kuoleman välimaastossa, mutta nyt, vuosien yritysten jälkeen, elokuva on tulossa, nyt Rupert Sandersin (Ghost in the Shell) luotsaamana. Silkkaa riemua tämä seikka ei silti ole nostattanut.

Yksi hyvin kriittisesti uutukaista silmäävä on vuoden 1994 The Crow -versioinnin ohjaaja Alex Proyas. Ensimmäinen The Crow muistetaan erityisesti pääosanäyttelijänsä Brandon Leen traagisen kuoleman takia. Lee menehtyi samankaltaisessa onnettomuudessa kuin kuvaaja Halyna Hutchins 2021.

Kesäkuun alkupuolella maailmanensi-iltansa saavasta uudesta The Crow -elokuvasta on julkaistu jo joitakin kuvia. Niissä näkyvät Se-leffasarjasta tunnetun Bill Skarsgårdin hahmoinen muusikko Eric ja hänen tyttöystäväänsä Shelleytä näyttelevä FKA Twigs. Uudella Ericillä on entiseen verrattuna erilainen hiustyyli, runsaasti isoja tatuointeja ja meikki, joka saattaa tuoda mieleen Se- ja Joker-elokuvat. Proyas kommentoi kuvia tuoreeltaan näin:

– Eric Dravenin tukka on huonosti. Seuraava reboot, kiitos.

Proyas kiinnitti huomiota myös hahmon vaatetukseen:

– Luullakseni hänen pitäisi olla pahistyyppi kaikkien noiden tatuointien, ja takissaan olevien ihmissusien ja pääkallojen takia. No, ainakin nauroin näille kuville. Hetken luulin, että he aikoivat kusta Brandon Leen haudalle.

Proyas on jo aiemmin todennut, ettei The Crow’ta pitäisi tehdä uudelleen. Tänä vuonna ensi-iltaan tulossa oleva versiointi ei ole uusi versio hänen elokuvastaan, vaan nimenomaan uusi käännös sarjakuvasta elokuvaksi.

 

Lähteet: Vulture, Deadline, Geek Tyrant

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa