Renée Zellweger palaa vanhaan rooliinsa – mutta moni vaikuttaa jo etukäteen pettyneeltä

10.4.2024 05:19
Finnkino

Englantilaiskirjailija Helen Fieldingin luomus, hössöttävä ja vähän kömpelö toimittaja Bridget Jones, tekee taas paluuta valkokankaille. 1990-luvulla Bridget Jones: Elämäni sinkkuna kipusi myyntihitiksi kymmenissä maissa – kirjaa myytiin yli 15 miljoonaa kappaletta. Renée Zellwegerin, Hugh Grantin ja Colin Firthin tähdittämä elokuvaversio oli sekin hitti, sillä keväällä 2001 julkaistu raina keräsi kassaan yli 282,9 milj. dollaria. Nyt tulossa oleva leffa on jo sarjan neljäs.

Tieto jatko-osasta on otettu Bridget Jones -fanien keskuudessa vastaan ristiriitaisin tuntein. Vaikka Renée Zellweger palaa Jonesiksi jälleen kerran, leffan miehityksestä näyttää puuttuvan monen katsojan suosikki Colin Firth. Ylpeys ja ennakkoluulo -tv-sarjassa kuumia tunteita nostattanutta herra Darcya näytellyt Firth oli nappivalinta ensimmäisen Bridget Jones -elokuvan ykkösrakastajaksi, Mark Darcyksi. Hahmo on pysytellyt Jonesin tarinassa leffasta toiseen, mutta neljännen elokuvan rooliluettelossa tämän nimeä ei kuitenkaan näy.

Vaikka aiemmat Bridget Jones -elokuvat eivät ole seuranneet Fieldingin romaanisarjan vaiheita pilkulleen, tulevassa leffassa Zellwegerin Jones saattaa elää leskenä, kuten kirjassa Mad About The Boy. Leffalla on sama alaotsikko. Elokuvan näyttelijälistalla ovat tällä hetkellä mm. Hugh Grant, Emma Thompson, Chiwetel Ejiofor ja Leo Woodall. Leffa on tulossa ensi-iltaan helmikuussa 2025.

 

Lähteet: Metro.co.uk, ScreenCrush, Box Office Mojo

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa