Ohjaaja Michel Gondry ei tiimeineen ole kokenut yhtä iloisia tunnelmia kuin räppäri ja musiikkituottaja Pharrell Williamsin (kuvassa) hittikappaleessa Happy kuullaan. Gondry on työstänyt Williams-aiheista elokuvaa, mutta nyt koko raina on kuopattu – vaikka se oli jo leikkauspöydällä.
Williamsin elämää luotaavan leffan piti saapua ensi-iltaan toukokuun alussa. Golden-nimisen musikaalin näyttelijäkaartissa oli monia kiinnostavia nimiä Missy Elliottista Da’Vine Joy Randolphiin ja Janelle Monáesta Halle Baileyyn. Gondry puolestaan tunnetaan mm. suitsutetun Jim Carrey -raina Tahrattoman mielen ja videokasettiajan nostalgialla ilkamoivan Be Kind Rewind -komedian ohjaajana. Universal Pictures ei kuitenkaan ole tuomassa Goldenia julki enää missään muodossa.
Goldenille on käynyt samaan tapaan kuin mm. Warner Brosin Batgirlille, eli elokuva on päätetty haudata ennen kuin suuri yleisö saa nähdä sitä. Williams ja Godry ovat julkaisseet asiasta yhteisen tiedotteen. Siinä kaksikko avaa Goldenin kohtaloa näin: Kun me kaikki kokoonnuimme leikkaushuoneeseen, totesimme yhdessä, ettei ollut sellaista tietä, jota edetä kertoaksemme sen tarinan, jota alkujaan kuvittelimme. Arvostamme kaikkea lahjakkaan näyttelijäkunnan ja työryhmän tekemää kovaa työtä. Vaikka emme pettymykseksemme saa tätä elokuvaa valmiiksi, meillä on uskomattomia kumppaneita Universalilla ja aiomme tehdä yhteistyötä pian toisin.
Lähteet: Variety: Deadline
Kuva: CC