Mad Max: Furiosa – mitä leffasta tiedetään nyt?

7.12.2023 00:34
Warner Bros./ Mad Max: Furiosa, 2024

Australialaislähtöinen tieteisdystopia Mad Max palasi valkokankaille viimeksi vuoden 2015 Fury Road -leffan myötä. Vaikka elokuvasarjan nimihenkilön näyttelijä oli tuolloin vaihtunut Mel Gibsonista Tom Hardyyn, raina sai suuresti kiitosta sekä yleisöltä että kriitikoilta. Mad Maxin isä George Miller on luvannut tuoda Mad Maxin pölyisiä maisemia ja kahakoita edelleen valkokankaille, ja toukokuussa 2024 lupaus toteutuu Mad Max: Furiosan muodossa.

Rainan nimestä huolimatta kyseessä ei ole tällä erää Max Rockatanskyn seikkailu, vaan Fury Roadissa esitellyn Furiosa-hahmon elokuva. Nähdäänkö itseään Mad Maxia siinä ollenkaan, on vielä hämärän peitossa, mutta Miller on todennut monitulkintaisesti, että Max väijyy jossakin tämän tarinan liepeillä.

Miller on myös täsmentänyt, mihin aikaan Mad Max: Furiosa sijoittuu:

– [Se tapahtuu] juuri 15 vuotta ennen Fury Roadia. Se on tosiaan kertomus Furiosasta ja kuinka hän päätyi sinne [missä hän oli Fury Roadissa], joten elokuvassa on paljon tuttua, [mutta] myös paljon uutta, aiemmin näkemätöntä.

Koska kyseessä on esiosa, Fury Roadissa Charlize Theronin (48 v.) näyttelemää Furiosaa tulkitsee tällä kertaa Anya Taylor-Joy (27 v.). Myös Mad Max -pahis Immortan Joe on saanut uuden näyttelijän. Joulukuussa 2020 73-vuotiaana menehtynyt Hugh Keays-Byrne on vaihtunut uudessa elokuvassa Thor-stara Chris Hemsworthiin (40 v.). Ennakkotietojen mukaan Immortan Joe ei ole leffan ainut pahis, vaan Furiosan on selvittävä kahden tyrannin valtataistelun keskellä.

 

Lähde: Comingsoon.net

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa