Kuulun Hollywood-tuottajan väitetään saaneen potkut – asianajaja kiistää

1.12.2023 14:23
Finnkino/Southpaw, 2015

Joel Silver, joka on toiminut tuottajana monissa menestyselokuvissa Die Hardista Tappavaan aseeseen ja Matrixista Robert Downey Jr:n tähdittämiin Sherlock Holmes -leffoihin, on väitetysti saanut potkut. Silverin on kerrottu saaneen lähtöpassit ainakin kahdesta Amazonin uutuustuotannosta. Tuottajan asianajaja kuitenkin kiistää tämän.

Silver toimi sekä Amazonin Play Dirty -että Road House -elokuvien tuottajana, mutta väitteen mukaan hän olisi saanut niistä potkut loukkaavan käytöksensä takia. Hänen asianajajansa mukaan kyse ei ole potkuista, vaan siitä, että Silver on täyttänyt tehtävänsä näiden elokuvien parissa. Road Housen kohdalla Silverin leiristä on myös viestitty, että Amazon olisi halunnut tuottajasta eroon tämän kiihdytettyä keskustelua tekoälyn käytöstä elokuvan tekemisessä näyttelijöiden liiton lakon aikana. Amazon kiistää, että sillä olisi ollut aikeita käyttää tekoälyä elokuvan saattamisessa valmiiksi.

Doug Limanin (Medusan verkko) ohjaama ja Jake Gyllenhaalin (mm. Southpaw, Spider-Man: Far From Home) tähdittämä Road House on tulossa maailmanensi-iltaan alkuvuodesta. Se on uusintaversiointi Silverin Patrick Swayzen kanssa tekemästä kasarielokuvasta Road House – kuuma kapakka. Silverin asianajajan sanoin:

– Häntä ei irrotettu, poistettu tai erotettu tehtävistään Road Housessa. Hän saattoi elokuvan päätökseen ja teki erinomaista työtä. Play Dirtyn kohdalla, kuten Amazonin kanssa on sovittu, ei Joelia millään tavalla tai mistään syystä poistettu siitä elokuvasta.

Play Dirtyssä Silverin piti alkujaan toimia pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Robert Downey Jr:n tähdittämän projektin tuottajana. Downey Jr. kuitenkin luopui rikoskertomuksen pääroolista ja jatkoi yhtenä sen tuottajista Mark Wahlbergin astuttua ammattivaras Parkeriksi hänen tilalleen tässä Donald E. Westlaken tekstiin pohjaavassa rainassa.

Silver on pitkin uraansa herättänyt hämmennystä. Esim. vuonna 2015 The Hollywood Reporter kirjoitti tuottajagurun huikentelevaisesta rahankäytöstä ja tavasta polttaa siltoja takanaan. Yksi Silverin toimista tarpeekseen saanut oli Tappava ase -ohjaaja Richard Donner (1930-2021), joka totesi entisestä yhteistyökumppanistaan näin:

– Hän on hurmaava, hauska, riemastuttava. Mutta hänen kanssaan pitää olla tarkkana. Joel käyttää sinua hyväkseen ja pyrkii saamaan kaiken, minkä voi.

 

Lähteet: The Wrap, Deadline, Collider, Variety, THR

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa