Kääntyykö Marvelin suunta parempaan? Uusia nimiä julki

14.2.2024 23:27
Photo courtesy of Marvel Studios. © 2024 20th Century Studios / © and ™ 2024 MARVEL. /Deadpool & Wolverine, 2024

Marvel Studios pyrkii korjaamaan kurssiaan. Yhtiö lipui myrskyisemmille vesille mm. Eternals-flopin ja She Hulkin kaltaisten tuotantojen takia, joita katsojat ovat arvostaneet selvästi vähemmän kuin esim. The Avengers -elokuvasarjaa. Yhtiön tulevat projektit herättävät toiveita.

Tehtävää on silti paljon ja takapakkia osunut matkalle. Viime viikolla Marvelin Wonder Man -sarjan tiimoilta kiisi tieto, että sarjan kuvauspaikalla oli tapahtunut onnettomuus. Yksi kuvauspaikalla työskennelleistä henkilöistä oli pudonnut korotetun rakennelman päältä ja kuollut vamoihinsa. Hänen perheelleen on tämän jälkeen kerätty avustuksia joukkorahoituskampanjalla.

Heinäkuussa ensi-iltansa saava Deadpool & Wolverine kuuluu kuitenkin niihin tuotantoihin, joiden osalta Marvel-faneilla on jo ns. hyvä hytinä.  Ryan Reynoldsin tulkitsema suupaltti sankari saa leffan nimen mukaisesti seurakseen Wolverinen, jota esittää jälleen kerran Hugh Jackman – näyttelijän pyörrettyä päätöksensä olla palaamatta ahmamiehen nahkoihin. Elokuvan tuore teaser vihjaa, että tämä toimintaseikkailu saattaa todella olla se, joka onnistuu viimein pyyhkimään fanikunnan mielestä kaiken sen harmin, jonka vuoden 2009 Wolverine-elokuva aiheutti.

Deadpool & Wolverine ei kuitenkaan ole ainut paukku, jota Marvelilla on kehitelty pieteetillä. Yksi tätäkin pidempään mietinnässä olleista elokuvista, Ihmenelosten uusi tuleminen, on viimein harpannut ison askeleen eteenpäin. Yksinkertaisesti The Fantastic 4 -nimellä paiskatun elokuvan näyttelijäkaarti on vahvistettu nyt vuosien odottelun jälkeen.

Marvelilla ei selvästikään ole haluttu tyytyä puolivillaisiin vaihtoehtoihin. The Last of Us -sarjassakin vakuuttanut Pedro Pascal on nyt virallisesti nelikon venyvin hahmo, tiedemies Reed Richards. Näkymättömän naisen osassa eli Susan Richardsina nähdään Vanessa Kirby, joka on saanut mainetta niin The Crown -sarjasta kuin Mission: Impossible -elokuvista. Viime vuonna hittisarjasta The Bear sivuosa-Emmyn pokannut Ebon Moss-Bachrach puolestaan kovistelee ryhmän järkälemäisenä Beninä ja Stranger Things -suosikki Joseph Quinn liekehtii Johnny Stormin roolissa.

The Fantastic 4:n puikkoihin tarttuu WandaVision-sarjasta kiitosta saanut Matt Shakman, joka on lupaillut lopputuloksen olevan jotakin aivan uutta. Valmis tuotos nähtäneen valkokankailla kesäkaudella 2025. Ennen sitä Marvel julkaisee mm. Thunderbolts-leffan, jonka odotetaan päättävän kuoppaiseksi käyneen Marvelin viidennen vaiheen (Phase 5). Thunderboltsin piti saapua esityskierrokselle alkujaan jo tänä kesänä, josta sitä lykättiin joulukuulle ja nyt edelleen kuukausia eteenpäin. Tuotantoa ovat hidastaneet sekä käsikirjoittajien että näyttelijöiden liittojen lakot viime vuonna.

 

Lähteet: Deadline, The Verge, SlashFilm, Collider

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa