Jeff Bridges on Jumala, Johnny Depp Saatana – tuttu ohjaajakonkari tekee paluuta jälleen

9.6.2024 00:00
Pathé/ The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009

Monty Python -komediaryhmän alkuperäisjäsen, animaattori ja ohjaaja Terry Gilliam vihjaili jo viime vuoden lopulla, että hän aikoo tehdä jälleen uuden elokuvan. Vaikka 83-vuotiaalla Gilliamilla on pitkä ura takanaan, hänellä on myös maine ongelmatuotantojen ohjaajana. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Gilliam on todella etenemässä kuvauksiin yhdessä Jeff Bridgesin ja Johnny Deppin kanssa.

Gilliamin ongelmaprojekteista ehkä vaikein on ollut hänen toistaiseksi viimeisin elokuvansa The Man Who Killed Don Quixote. Se saatiin julkaistuksi vuonna 2018 – epäonnisten kuvausten, vuosien aikana tapahtuneiden monien näyttelijävaihdosten ja jopa oikeustaistelun jälkeen. On osittain myös The Man Who Killed Don Quixoten syytä, että Gilliam ehti pohtia myös elokuvaohjaamisesta luopumista. Lisäksi uuden projektin rahoituksen hankkiminen on ollut työlästä.

Nyt Gilliam kuitenkin tähtää aloittavansa seuraavan elokuvansa kuvaukset vuoden 2025 tammikuussa. Elokuvalla on jo käsikirjoitus. Se on komediallinen tarina Jumalasta ja Saatanasta. Jumala haluaa hävittää ihmiskunnan, koska ihmiset eivät vaikuta arvostavan muuta luomakuntaa, mutta Saatana menettäisi työnsä ilman ihmiskuntaa, joten hän taas tahtoo pelastaa sen.

Leffan Saatanaa näyttelee Johnny Depp, joka teki jo vuonna 1998 Gilliamin kanssa yhteistyötä Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -elokuvassa. Uusi rooli on Deppille kuin hyppäys puolelta toiselle. Edellisessä Gilliam-elokuvassaan The Imaginarium of Doctor Parnassus hän näytteli Heath Ledgeriltä perimässään roolissa paholaisen kanssa mittelöön ajautuvaa miestä.

Jumalan osa on Jeff Bridgesin. Toipilasaikaa viettänyt Bridges on niin ikään Gilliamin vanhoja tuttuja, sillä hänet nähtiin viimeksi tämän fantasiassa Tideland vuonna 2005. Tosin, tällä erää Bridgesiä ei välttämättä varsinaisesti nähdä elokuvassa, sillä Gilliamilla on erityinen visio:

– Hän ei ole se Jumala, johon olemme tottuneet. Elokuvassa Jumala on luonto. Mutta luonto kykenee puhumaan… Tarvitsen animaatiota tämän luomisessa, sillä Jumalan kohtauksessa on ainakin 15 eläintä ja siitä tulee mutkikasta, koska sen pitää vaikuttaa todelliselta. Siitä tulee hyvin kallista.

The Carnival at the End of Days -nimeä kantavan rainan muuhun näyttelijäkaartiin kuuluvat Adam Driver ja Gilliam-ensikertalainen Jason Momoa. Elokuvan naispääroolin esittäjää ei ole vielä ilmoitettu.

 

Lähteet: MovieWeb, The PlayList, Variety, World of Reel

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa