Mitä kuuluu Star Wars -leffojen tulevaisuudelle nyt?


Star Wars -elokuvien ja -sarjojen paljous on ajoittain nostanut esiin kysymyksen, onko franchisen yleisön piirissä näkyvissä väsähtämisen merkkejä. Alkuperäisen Tähtien sota -trilogian kovimmat fanit saattavat olla uusimpia tuotoksia vastaan, mutta Disneyllä on kiinnostusta jatkaa Star Wars -tarinointia edelleen.

Yhtiön hankittua kaukaisen galaksin seikkailujen oikeudet, se viesti aikovansa tuottaa jopa useita uusia Star Wars -elokuvia. Vuoden 2018 Solo: A Star Wars Story -leffan epäonninen taival valkokankaille ja toivottua kehnompi menestys ovat kuitenkin olleet yhtenä tekijänä sille, ettei uutta Star Wars -rainaa ole julkaistu vähään aikaan. Disney+:lla tosin franchiseen liittyviä sarjoja ja niiden uusia kausia nähdään tänäkin vuonna: esim. Pedro Pascalin tähdittämä The Mandalorian jatkuu jo kolmatta tuotantokauttaan.

Kaksi isoa elokuvaprojektia on kuitenkin nyttemmin kuopattu. Myös Wonder Woman -elokuvien takaa tunnetun Patty Jenkinsin Star Wars: Rogue Squadron ei olekaan tulossa, eikä myöskään Marvel-pomona tunnetun Kevin Feigen kaavailema Star Wars -elokuva toteudu. Rogue Squadronin tilanne on siinä mielessä outo, että sen piti tulla markkinoille tämän vuoden aikana. Erinäisten huhujen mukaan ongelma olisi Jenkinsin ja studion näkemysristiriidoissa, toisaalta projektin kariutumisen on väitetty lähteneen liikkeelle Wonder Woman 3:een liittyneestä sähellyksestä. Joka tapauksessa Disney on ilmoittanut julkaisevansa uuden Star Wars -leffan loppuvuodesta 2025.

Tällä haavaa vaikuttaa siltä, että kyseessä on myös The Mandalorianiin yhden jakson ohjanneen elokuvantekijä Taika Waititin projekti. Hilpeässä Our Flag Means Death -merirosvosarjassa kameran molemmin puolin toiminut Waititi saattaa varata itselleen tästä elokuvasta niin ikään merkittävän osan. Waititi nähtäneen siinä tapauksessa jälleen kerran muikeassa pahisroolissa, jollaisissa hän on pätenyt myös aiemmin.


Lähteet: IndieWire, DigitalSpy, MovieWeb

Kuva: Disney/LucasFilm/ Solo: A Star Wars Story, 2018

R. Isoviita 10.03.2023 klo 15:40

Uusimmat uutiset