James Cameron kertoo, mitä Avatar-franchisen parissa ei taatusti nähdä kovin äkkiä

Yli 2,2 miljardia dollaria lippuluukuilta tuottanut Avatar: The Way of Water porskutti vastikään kolmanneksi tuottoisimman elokuvan sijalle koskaan. Samalla se ohitti listalla ohjaajansa James Cameronin ysärihitin, Titanicin. Lisää Avatar-leffoja on tietenkin tulossa, mutta ainakin yhden asian kohdalla James Cameron lyö ns. jarrun pohjaan.

Vaikka Avatar kuuluu nykyään Disneyn katalogiin siinä missä Marvel- ja Star Wars -tuotannot, Avatar-jatkumo ei Cameronin mukaan laajene niiden tapaan. Elokuvantekijä suhtautuu erityisen penseästi spin-offeihin. Hän ei halua Avatar-spin-offeja Disneyn tai minkään muunkaan yrityksen suoratoistopalveluun lähitulevaisuudessa - jos koskaan.

Cameron on mm. Quentin Tarantinon tapaan suuri elokuvissakäynnin ystävä - hän luonnehtii teatterielämystä jopa pyhäksi. Siinä siis syy, miksi hän ei ole halukas avartamaan Pandora-planeetan asukkaiden tarinaa esim. lukuisiin tv-sarjoihin.

- En usko, että se poistuu ikinä, sillä [elokuvissa käynti] on jotain erityistä. Se, että annamme itsellemme luvan mennä ja uppoutua leffaan, se on kuin joogaa tai parin tunnin metsäkävely. Siinä on yhä sitä jotain, Cameron hehkuttaa.


Lähteet: Forbes, Comingsoon.net, Box Office Mojo

Kuva: Disney/Avatar: The Way of Water, 2022

R. Isoviita 21.02.2023 klo 23:35

Uusimmat uutiset