Bill Cosby aikoo tehdä paluun ensi vuonna

28.12.2022 23:20

Useiden naisten hyväksikäytöstä syytettynä ollut koomikko Bill Cosby suunnittelee paluuta esiintymään. Vuonna 2018 vankilatuomion saanut Cosby vapautettiin kesällä 2021. Vapautuspäätös oli seurausta syyttäjien tekemästä virheestä, sillä Cosbyn oikeuksia oli lain mukaan loukattu, kun syyttäjät olivat sivuuttaneet lupauksensa hänelle.

Nyt 85-vuotias koomikko on viestinyt aikovansa palata estradeille ensi kevään ja kesän aikana. Cosbyn mukaan hänellä on rutkasti hauskaa kerrottavaa, joten siinä syy hänen paluulleen. Ikämiesluokan viihdyttäjän fyysiesestä kunnosta ei ole tarkemmin kerrottu, joskin 2018 hänen terveydentilaansa väitettiin heikentyneeksi.

Cosby ei ole ainut syytöksiä kokeneista julkimoista, joilla paluu siintää horisontissa. Epäsopivista koskettelusta ja puheista syytöksiä kohdannut koomikko Jeff Garlin sai vuosi sitten lähtöpassit Golbergit- eli The Goldbergs -sarjasta. Nyt hänet on kiinnitetty uuteen rooliin Netflixin Never Have I Ever -komediasarjassa.

On kuitenkin yksi skandaaliotsikoissa ryvettynyt nimi, jota ei entisissä kuvioissa nähtäne. Ex-elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin osalta paluusta ei voida puhua, sillä hänet tuomittiin Los Angelesissa runsas viikko sitten raiskaustapauksesta. 70-vuotiaan Weinsteinin edessä on jopa 24 vuoden vankilatuomio – aiemman tuomionsa lisäksi.

 

Lähteet: The Wrap, The New York Times, BBC, Variety

Kuva: The World Affairs Council of Philadelphia (CC)

Lisää luettavaa