Kovia kokenut The Shining -näyttelijä palaa näyttelemään

30.10.2022 13:30

Näyttelijä Shelley Duvallin elämä ei ole ollut helppoa – hänen kokemuksensa kehutun Stephen King –filmatisoinnin naispääosassa jättivät arvet, joista hän on kärsinyt kauan. Duvallin mielenterveys nousi puheenaiheeksi joitakin vuosia sitten, kun hän esiintyi Dr. Philin puheohjelmassa. Äärimmäisen performanssin The Shining- eli Hohto-elokuvassa tehnyt näyttelijä ei käytännössä ole esiintynyt rooleissa pariin kymmeneen vuoteen.

Nyt Duvall on palaamassa takasin töihin. Hänet on kiinnitetty indie-kauhuelokuvaan The Forest Hills. Leffa kertoo vuoristoseudulla asuvasta miehestä, Ricosta, joka alkaa loukkaannuttuaan nähdä karmeita näkyjä. Elokuvan käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii Scott Goldberg, joka on työskennellyt aiemmin mm. Kuolleiden aamunkoitto -elokuvassa.

Duvall näyttelee elokuvassa Ricon äitiä. Ricona nähdään puolestaan lukuisia pikkurooleja tehnyt Chiko Mendez. Duvall ei silti ole ainut nimekkäämpi henkilö tuotannon näyttelijälistalla – elokuvassa esiintyvät myös Terminator 2:sta muistettava ex-lapsitähti Edward Furlong ja kauhugenressä, kuten Stephen King -filmatisointi Cujossa, ennenkin usein nähty Dee Wallace. Leffan kuvaukset ovat jo käynnissä.

 

Lähteet: Collider, ScreenRant

Kuva: Warner Bros./Hohto, 1980

Lisää luettavaa