Roman Polanskin ajojahdissa saavutettiin uusi etappi

1970-luvun lopulta asti ohjaaja Roman Polanskia (mm. Pianisti) vainonnut hyväksikäyttösyytös tuskin jättää tuolloin vasta 13-vuotiasta uhria, Samantha Geimieriä, saati Polanskia itseään ikinä rauhaan. Nyt jutussa on kuitenkin tapahtunut käänne, millä saattaa olla huomattavia seurauksia.

Tapauksen takia Yhdysvalloissa aikoinaan kiinni otettu Polanski lähti tilaisuuden tullen nopeasti Eurooppaan, kun juttua käsitellyt tuomari Rittenband päätti langettaa hänelle lupaamaansa kovemman tuomion. Väitetysti tapaukseen liittyneen mediasirkuksen takia mieltään muuttanut tuomari uhkasi Polanskia lopulta pari kuukauden sijaan jopa 50 vuoden tuomiolla.

Ohjaaja on pakoillut Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmää vuosia muissa maissa, mutta hän ja Geimer ehtivät myös vuonna 1993 sopia satojen tuhansien dollarien korvauksesta. Se ei kuitenkaan riittänyt Polanskin vapauttamiseksi syytteistä, joten Geimer on anonut osaksi itsensä ja perheensä takia tapauksen unohtamista lopullisesti. Geimer on myös pyytänyt, että tuomari Rittenbandin toiminnan virheet paljastava dokumentti julkaistaisiin.

Nyt dokumentti on julkaistu. Sen sisältö osoittaa, että tuomari valehteli Polanskille tuomion pituudesta. Polanskin puolustukselle asiakirja tarkoittaa mahdollista avainta syytteiden unohtamiseksi. Nykyään jo 88-vuotias ohjaaja saattaa kuitenkin joutua matkaamaan Yhdysvaltoihin uutta oikeudenkäyntiä varten. Menetettyä mainetta tai Oscar-akatemian jäsenyyttä Polanski ei kuitenkaan saa takaisin.


Lähteet: Variety, Rolling Stone

Kuva: ActualLitté (CC)

R. Isoviita 19.07.2022 klo 00:47

Uusimmat uutiset

Kevin Costnerin eeppinen projekti etenee

Intohimoprojekti.

R. Isoviita

Näyttelijä Anne Heche 1969-2022

Vakava onnettomuus.

R. Isoviita

Efektipuolen tekijöiden ahdingosta kaikuu karuja huhuja

Marvelin tallissakaan asiat eivät ole niin hyvin kuin ulospäin voi näyttää.

R. Isoviita

Karate Kid -leffasarja saa jatkoa, mutta ilman Jaden Smithiä

Uusi nuori, uudet murheet.

R. Isoviita

70’s Show’n tähti paljasti sairastuneensa vaikeasti

Ashton Kutcherilla oli hankala vuosi.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...