Colin Farrellin Pingviini eroaa aiemmista muussakin kuin ulkomuodossa

22.2.2022 23:29

Matt Reevesin näkemystä Batmanin seikkailuista odotetaan ensi-iltaan ensi kuun alussa. The Batmanin hahmogalleria vilisee ennakkotietojen mukaan sarjakuvasankarin arkkivihollisia. Näistä Colin Farrellin tulkitsemaa Pingviiniä alias Oswald Cobblepotia on ehkä muokattu eniten aiemmasta poikkeavaan suuntaan.

Kuten mm. elokuvan traileri on esitellyt, The Batmanissa Pingviini ei näytä ollenkaan niin lintumaiselta hahmolta kuin esim. Tim Burtonin Batman – paluu -elokuvassa. Danny DeViton tulkitsemasta Pingviinistä ja Burgess Meredithin 1960-luvun Batman-tv-sarjassa esittämästä Pingviinistä poiketen Farrellin näyttelemä superrikollinen eroaa myös tavoiltaan.

Farrell kertoo halunneensa säilyttää hahmon tietyn tavan, mutta ajatus tyrmättiin:

– Taistelin urhoollisesti sikarin puolesta, yhdessä vaiheessa kysyin jopa, jos voisin pitää sytyttämätöntä [sikaria] ja he olivat sitä vastaan.

Farrellin mukaan The Batmanissa nähtävä Pingviini ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut sitä voimaa, joka hahmolla on ollut monissa sarjakuvissa ja elokuvissa. Vaikka Hollywood-studiot ovat jo pitkään pyrkineet vähentämään tupakkatuotteiden näkyvyyttä tuotannoissaan, Pingviini saattaa Farrellin arvelujen mukaan saada tutun paheensa myöhemmin. Farrellin Pingviinille on luvattu oma spin off -sarjansa. Reevesin The Batman puolestaan on vasta alkusoittoa Robert Pattinsonin versioimalle viittasankarille, sillä leffalle on suunniteltu jo myös kahta jatko-osaa.

 

Lähteet: MovieWeb, Variety, IndieWire

Kuva: Warner Bros./The Batman, 2022

Lisää luettavaa