Kuulu vanha kauhutehdas Hammer aikoo julkaista klassikkonsa uudelleen

23.11.2021 23:47


Taru sormusten herrasta– ja Star Wars -elokuvasarjoissa loppuvuosinaan näytellyt legendaarinen Christopher Lee teki pitkällä urallaan useita elokuva brittiläiselle Hammer Filmsille. Erityisesti kauhuelokuvistaan muistettava elokuvayhtiö oli voimissaan pitkälle 1970-luvulle asti, mutta hiljaisemmasta aikakaudesta huolimatta se ei ole lopettanut toimintaansa vieläkään.

Yhtiö on solminut hiljattain sopimuksen kulttituotantoihin erikoistuneen Network Distributing Ltd:n kanssa. Sopimuksen myötä markkinoille syntyy Hammer Studios Ltd, uusi yritys, jonka tarkoitus on hallinnoida Hammer Filmsin laajaa elokuvakatalogia ja tuoda vanhoja Hammer-nimekkeitä uudelleen julkaisuun. Samalla nämä elokuvat restauroidaan alkuperäiseen loistoonsa. Näin ollen on mahdollista, että myös Leen ikoniset Dracula-filmatisoinnit tuodaan vihdoin saataville suoratoistopalveluiden kautta.

Alkuperäinen Hammer jatkaa samalla uusien elokuviensa tekemistä. Viimeksi yhtiöltä ilmestyi elokuva, The Lodge, vuonna 2019 (osassa maailmaa vuonna 2020). Se oli Hammerin tuttuun tyyliin kauhugenreen kallellaan, ja yhtiön tulevien elokuvien lupaillaan seuraavan samaa henkeä.

 

Lähteet: Variety, Collider

Kuva: Hammer Films/Dracula Has Risen from the Grave, 1968

Lisää luettavaa