Ohjaajaveteraani Ridley Scott syyttää katsojakuntaa elokuvansa huonosta menestyksestä


Alien- ja Gladiator-elokuvien ohjaajana tunnettu Ridley Scott on urallaan iskenyt välillä myös ns. kirveensä kiveen. Viimeksi niin tapahtui historiallisen The Last Duel -leffan kohdalla. Adam Driverin, Jodie Comerin ja Matt Damonin tähdittämä elokuva aloitti teatterikierroksensa ympäri maailmaa lokakuussa, mutta sen haaviin on kertynyt maailmanlaajuisesti vain 27,4 milj. dollaria.

Nykypäivän mittapuulla tuollainen summa ei ole Hollywood-tuotannolle kaksinen. Ranskan Kaarle VI:n aikakaudella tapahtuneesta kaksintaistelusta kertova elokuva sai hyviä arvosteluja, mutta esim. Forbes arveli jo ennakkoon, ettei niin rainan näyttelijöiden vetovoima kuin melodramaattinen tarinakaan olisi nyt avain suurmenestykseen. Myöskään Ridley Scottin maineen ei arveltu kannattelevan The Last Duelia kassamagneetiksi.

Scott kertoo olleensa alkuun huolissaan siitä, kuinka Disney levittäisi elokuvaa, mutta kehuu yhtiön toimineen tässä moitteettomasti. Varsinaisen syypään elokuvansa kehnolle menestykselle hän on löytänyt katsojakunnasta:

- Meillä on nykyään yleisöjä, jotka on kasvatettu näillä perkeleen kännyköillä. Nuo milleniaalit eivät koskaan halua oppia mitään, ellei se tapahdu kännykän välityksellä.


Lähteet: THR, Forbes, Box Office Mojo

Kuva:© 2021 Twentieth Century Studios. All Rights Reserved./The Last Duel

R. Isoviita 22.11.2021 klo 23:27

Uusimmat uutiset

Miksi suitsutettu musikaaliuutuus joutui sensuurin uhriksi?

Romeo ja Julia -henkinen tarina sai uuden versioinnin.

R. Isoviita

Rust-elokuvan tragedia: Sheriffi on löytänyt tietoa patruunoiden alkuperästä

Myös Alec Baldwin antoi uuden haastattelun tapaukseen liittyen.

R. Isoviita

Tom Hollandin Spider-Man saattaakin jatkaa vielä toisen trilogian verran

Hollandin uusin Hämähäkkimies-seikkailu saa ensi-iltansa joulukuussa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...