Ohjaajaveteraani Ridley Scott syyttää katsojakuntaa elokuvansa huonosta menestyksestä

22.11.2021 23:27


Alien– ja Gladiator-elokuvien ohjaajana tunnettu Ridley Scott on urallaan iskenyt välillä myös ns. kirveensä kiveen. Viimeksi niin tapahtui historiallisen The Last Duel -leffan kohdalla. Adam Driverin, Jodie Comerin ja Matt Damonin tähdittämä elokuva aloitti teatterikierroksensa ympäri maailmaa lokakuussa, mutta sen haaviin on kertynyt maailmanlaajuisesti vain 27,4 milj. dollaria.

Nykypäivän mittapuulla tuollainen summa ei ole Hollywood-tuotannolle kaksinen. Ranskan Kaarle VI:n aikakaudella tapahtuneesta kaksintaistelusta kertova elokuva sai hyviä arvosteluja, mutta esim. Forbes arveli jo ennakkoon, ettei niin rainan näyttelijöiden vetovoima kuin melodramaattinen tarinakaan olisi nyt avain suurmenestykseen. Myöskään Ridley Scottin maineen ei arveltu kannattelevan The Last Duelia kassamagneetiksi.

Scott kertoo olleensa alkuun huolissaan siitä, kuinka Disney levittäisi elokuvaa, mutta kehuu yhtiön toimineen tässä moitteettomasti. Varsinaisen syypään elokuvansa kehnolle menestykselle hän on löytänyt katsojakunnasta:

– Meillä on nykyään yleisöjä, jotka on kasvatettu näillä perkeleen kännyköillä. Nuo milleniaalit eivät koskaan halua oppia mitään, ellei se tapahdu kännykän välityksellä.

 

Lähteet: THR, Forbes, Box Office Mojo

Kuva:© 2021 Twentieth Century Studios. All Rights Reserved./The Last Duel

Lisää luettavaa