Ghostbusters: Afterlifella menee kovaa – jatko-osasta puhutaan jo

Suomessa Ghostbusters: Aftelifen ensi-ilta koittaa vasta pe 26.11.21, mutta esim. Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa elokuva on jo teattereissa. Rainan aloitusviikonlopusta tuli kotimaassaan yllätysmenestys, sillä sen oli arvioitu keräävän kassoihin miljoonia vähemmän kuin nyt tapahtui.

Kasarikauhukomedian hengessä tehty Ghostbusters: Afterlife on tienannut tähän mennessä kotimaassaan arviolta 44 miljoonaa dollaria, kun alkuperäinen odotus asettui 27-40 miljoonan dollarin välille. Leffan ympärillä on paljon hyvää pöhinää, toisin kuin vuonna 2016 julkaistun naisvetoisen Ghostbusters-filmatisoinnin ympärillä oli. Vaikka molemmissa on nähty myös alkuperäisiä Ghostbusters-näyttelijöitä, vasta Afterlifen ruorissa on jälleen Reitman, joskaan ei Ivan, vaan hänen poikansa Jason.

Uutukaisen hyvä vastaanotto on herätellyt jo kysymyksiä leffasarjan jatkosta. Jason Reitman on vihjannut, että hänellä on mielessään yhtä elokuvaa laajempi kokonaisuus. Tähän viittaa mm. se, kuinka Afterlifessa nähtävän Ecto-1-ajokin Haamujengi-logo on kuin elokuvasarjan ensimmäisessä osassa 1984, vaikka ajallisesti logossa pitäisi näkyä Ghostbusters II:sta tuttu kahta sormea näyttävä kummitus.

Jason Reitman on painottanut, ettei seikka liity tekijöiden minkäänlaiseen haluun sivuuttaa Ghostbusters II -elokuva, sillä kyseiseen leffaan viitataan Afterlifessa muilla tavoin.

- Toivon, että voisin puhua siitä. No, sanon vain, että se on juoni, jota tässä elokuvassa ei koeta, meillä on ajatuksia tulevasta, Reitman toteaa logoon liittyvästä mysteeristä.


Lähteet: THR, Indiewire

Kuva:Sony/Sf Studios/ Ghostbusters: Afterlife, 2021

R. Isoviita 21.11.2021 klo 22:53

Uusimmat uutiset

Miksi suitsutettu musikaaliuutuus joutui sensuurin uhriksi?

Romeo ja Julia -henkinen tarina sai uuden versioinnin.

R. Isoviita

Rust-elokuvan tragedia: Sheriffi on löytänyt tietoa patruunoiden alkuperästä

Myös Alec Baldwin antoi uuden haastattelun tapaukseen liittyen.

R. Isoviita

Tom Hollandin Spider-Man saattaakin jatkaa vielä toisen trilogian verran

Hollandin uusin Hämähäkkimies-seikkailu saa ensi-iltansa joulukuussa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...