Facebookin toiminta oudoksuttaa uuden Marvel-leffan kohdalla

Viime viikolla kerroimme, kuinka supersankarileffa Eternalsilla on hankaluuksia elokuvateatterikierroksensa käynnistelyssä. Tämä elokuva muutenkaan ole saanut kovin kaksisia arvioita, mutta kaiken huipuksi nyt myös tekoäly vaikuttaisi olevan sitä vastaan.

Useampi Reddit- ja Twitter-käyttäjä on ihmetellyt, kuinka Facebook-palvelu lokeroi Eternals-elokuvaa koskevia julkaisuja. Eri puolilta maailmaa olevat käyttäjät ovat havainneet, että heidän viestittäessään muille käyneensä katsomassa Eternalsin teatterissa, Facebook on luokitellut nämä viestit roskaksi ("Your post goes against our Community Standards on spam"). Samalla se on piilottanut ne muilta käyttäjiltä.

Meta-yhtiön hallinnoima Facebook toteuttaa jalustan kautta tehtävien julkaisujen tarkistamista sekä tekoälyllä että ihmisvoimin. Yhtiö ei ole toistaiseksi kommentoinut, miksi alle 12-vuotiailta kiellettyä ja isoa Marvel-leffaa koskevia tekstejä sensuroidaan roskana. Facebook edellyttää rekisteröidyiltä käyttäjiltään vähintään 13 vuoden ikää.

Elokuvan menestykselle somejätin kautta tehtävä sensurointi voi aiheuttaa jopa huomattavaa hallaa. Sosiaalinen media on nykyään tiedonvälityskanava, jonka kautta myös tieto elokuvissa parhaillaan esitettävistä uutuuksista leviää nopeasti monille - ellei tiedon leviämistä torpata, kuten tässä tapauksessa.


Lähde: CBR

Kuva: Marvel Studios/Disney/ Eternals, 2021

R. Isoviita 11.11.2021 klo 13:31

Uusimmat uutiset