Veteraaninäyttelijä puhuu suunsa puhtaaksi mm. Johnny Deppistä

Skotlantilaislähtöinen Brian Cox ei välttämättä ole näyttelijä, jonka nimen moni tunnistaa, mutta hänen kasvonsa ovat kuitenkin tutut yli 200 elokuva- ja tv-roolin kautta. X-Men-leffasarjan William Stryker, Medusa-elokuvien Ward Abbott, Deadwood-lännensarjan Jack Langrishe, yhä jatkuvan Successionin Logan Roy - mm. nämä roolityöt löytyvät Coxin filmografiasta. Nyt näyttelijään voi tutustua myös tuoreen muistelmateoksen Putting the Rabbit in the Hat kautta.

Kesällä 75-vuotispäiviään viettänyt Cox on pidetty puurtaja, joka ei kuitenkaan jää lässyttämään työtovereistaan pelkkiä korulauseita. Omien sanojensa mukaan hän on siinä iässä, että halusi puhua teoksessa mahdollisimman totta - se oli hänestä vapauttavaa ja välttämätöntä. Niinpä Cox ei pidättele itseään kertoessaan esim. Quentin Tarantinosta, Morgan Freemanista, Johnny Deppistä tai Steven Seagalista.

Cox kehuu tästä joukosta esim. Freemania herrasmiesmäisyydestä, mutta kritisoi Tarantinon elokuvia mm. siitä, että niissä hänen mielestään tyyli paikkaa puuttuvaa sisältöä. Silti hän ilmoittaa olevansa valmis tarttumaan rooliin, jos Tarantinon leffasta taas sellaista tarjotaan.

Johnny Deppin ja Steven Seagalin osalta Cox on kenties kovasanaisin. Hän ei ole näytellyt Deppin kanssa samassa elokuvassa, vaikka niin olisi voinut käydä - Cox sivuutti roolin Pirates of the Caribbean -elokuvasarjassa. Seagalin ("yhtä naurettava tosielämässä kuin ruudulla") hän kohtasi ysärirainassa The Glimmer Man. Näin Cox toteaa Deppistä:

- Persoonallinen hän varmasti on, mutta niin yliampuva ja yliarvostettu. Tarkoitan Saksikäsi Edwardia. Suoraan sanoen, jos kädet ovat semmoiset, ja naama maskeerattu semmoiseksi kalpeaksi ja arpiseksi, ei siinä tarvitse [näyttelijänä] tehdä mitään. Eikä hän tehnyt. Eikä hän ole tehnyt myöhemminkään.


Lähde: IndieWire

Kuva: HBO/Succession

R. Isoviita 29.10.2021 klo 06:13

Uusimmat uutiset