Tiesitkö? Taru sormusten herrasta -trilogian tekijät tekivät tympeälle elokuvamogulille tepposet


Taru sormusten herrasta -trilogiasta voi paljastua yhä uusia yksityiskohtia, vaikka elokuvasarjan aloituksesta on jo parikymmentä vuotta aikaa. Hobitti Frodoa leffasarjassa näytellyt Elijah Wood kertoo sisäpiirin vitsistä, joka on piilotettu näkösälle jo koko tarinan aloittavaan elokuvaan.

Taru sormusten herrasta -elokuvien tie valkokankaille ei ollut helppo - tuotannon suuren hintalapun vuoksi. Miramax-yhtiö oli hankkinut Tolkienin teosten elokuvaoikeudet jo 1990-luvun puolivälissä, mutta Peter Jackson ja hänen käsikirjoittajakollegansa Fran Walsh totesivat vähän ajan kuluttua, ettei projekti edennyt toivotulla tavalla. Niinpä he pyysivät Miramaxin perustajistoon kuuluvalta Harvey Weinsteinilta lupaa saada tarjota leffasarjaa muille studioille.

Miramaxilta suostuttiin, mutta Jacksonille ja Walshille asetettiin tiukat ehdot: heidän piti löytää suopea studio yhden viikonlopun aikana ja varmistaa, että sen johto olisi valmis tekemään kaikki kolme elokuvaa kerralla. Trilogian budjetiksi on arvioitu yli 280 miljoonaa dollaria, eikä yleisömenestys ollut varmaa, joten Miramaxin ehdot näyttivät mahdottomilta täyttää. Woodin sanojen mukaan temppu oli mielipuolinen.

Jacksonin onnistui silti löytää yhteistyökumppanit New Line Cinema -yhtiöstä ja loppu on historiaa. Miramaxin tympeää asennoitumista Jackson ja kumppanit muistivat visuaalisella jipolla.

- [Juttelimme juuri Merryä, Pippiniä ja Samia näytelleiden Dominic Monaghanin, Billy Boydin ja Sean Astinin kanssa tästä podcastissa.] Ensimmäinen muistikuva Uuteen Seelantiin saapumisesta olivat örkkinaamiot. Ja yksi niistä - muistan sen elävästi - oli tehty Harvey Weinsteinin näköiseksi, kuin haistattelutarkoituksessa, Wood muistelee.


Lähteet: THR, SlashFilm, Independent

Kuva: New Line Cinema/Taru sorumsten herrasta: Sormuksen ritarit, 2001

R. Isoviita 05.10.2021 klo 12:57

Uusimmat uutiset

Haastattelu vihjaa: Bill Murray mukaan Marvel-universumiin

Ghostbusters-staran kommentit roolista viittaavat tiettyyn elokuvaan.

R. Isoviita

Onko vuoden menestyneimmän Hollywood-leffan titteli kohta No Time to Dien hallussa?

Tänä vuonna sarjakuvaleffat eivät ole vielä päässeet kolmen kärkeen.

R. Isoviita

Darren Aronofsky kertoi saavansa erikoista vihapostia floppileffaansa liittyen

Jostain kuuluu parkaisu: ”Mother!”

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...