Hurja väite: 25. Bond -elokuva tarvitsee satojen miljoonien lipputulot lykkäyksien takia

11.8.2021 00:01

Mitä yhteistä on vielä julkaisemattomalla Bond-rainalla No Time to Die ja vuonna 2017 julkaistulla Fast & Furious 8:lla? Molemmat ovat toimintaelokuvia, mutta ainakin ensimmäisen tuotantoportaassa toivotaan myös erästä muuta yhdistävää tekijää: massiivisia lipputuloja.

Fast & Furious 8 ja sitä edeltänyt Fast & Furious 7 kahmivat molemmat kansainvälisesti yli miljardin dollarin lipputulot. Se on lähes käsittämätön summa rahaa, ja harvinainen tulos lipunmyynnistä. No Time to Dien tekeminen kustansi miljoonia, mutta elokuvan useaan otteeseen pandemian takia siirtynyt ensi-ilta on tuonut oman lisänsä kuluihin. Vajaa vuosi sitten kerroimme, että tuotantoyhtiö MGM on menettänyt kymmeniä miljoonia elokuvan ensi-illan siirtämisen vuoksi.

Nyt, kun aikaa on kulunut vielä kuukausia enemmän, leffan markkinointimateriaalit on tehty uusiksi moneen kertaan ja eläväinen tilanne on paisuttanut sen kuluja satoja miljoonia dollareita. 25. Bond -rainan pitäisi väitetysti kerätä lippukassoilta vähintään 900 milj. dollaria jo kattaakseen pelkästään kaikki muodostuneet kulut.

Normaaliaikoina tämä ei välttämättä olisi James Bondille homma eikä mikään: mm. 007 Skyfall sai maailmanlaajuisesti kokoon yli miljardi dollaria. Pandemian vuoksi tehdyt järjestelyt rajoittavat kuitenkin elokuvissakäyntiä, eikä viimeisin Fast & Furious -leffasarjan tuotoskaan ole kesäkuisen ensi-iltansa jälkeen saavuttanut kuin 662,3 milj. dollarin lipputulot. No Time to Dien näytön paikka on syyskuun lopussa, jolloin sen pitäisi viimein aloittaa leffateatterikierroksensa.

 

Lähteet: Movieweb, The Numbers, Box Office Mojo

Kuva: Universal/MGM

Lisää luettavaa