Odotettu Bond-leffa No Time to Die ehkä Netflixille?

24.10.2020 23:37

Daniel Craigin luultavasti viimeinen 007-leffa No Time to Die on ollut jo useamman kerran tulossa ensi-iltaan, mutta covid-19-pandemian takia julkaisua on lopulta aina siirretty eteenpäin. Viimeisimmän tiedon mukaan 25. James Bond -agenttiseikkailu olisi saamassa valkokangasjulkaisunsa peräti vuoden myöhässä, eli huhtikuussa 2021.

Arviolta ainakin 250 milj. dollaria kustantaeen huippuleffan julkaisun lykkääminen ei ole ollut helppo päätös, sillä niin kauan kuin elokuva ns. makaa hyllyllä, se ei luonnollisesti tuota voittoakaan. Tuotantoyhtiö MGM:n on arveltu menettäneen odottelun takia jopa 30-50 milj. dollaria. Samalla kilpailevat studiot ovat tehneet poikkeuksellisia päätöksiä uutuuselokuviensa suhteen, ja ryhtyneet tarjoamaan näitä suoratoistopalveluiden kautta.

MGM:ltä on vakuuteltu, ettei No Time to Die ole myynnissä, mutta useasti luotettavaa tietoa välittävän Variety-julkaisun mukaan yhtiössä on silti harkittu vakavasti myös elokuvan kauppaamista suoratoistoon ennen teatterijulkaisua. Tuoreen 007-rainan arvo on korkealla, sillä leffasta kiinnostuneille Applen ja Netflixin suoratoistopalveluille se olisi tarjolla n. 600 milj. dollarin hintaan. Tällainen summa on tosin jättänyt ostajat vielä kylmiksi. Vertailun vuoksi: esim. Netflixin kalleimmaksi elokuvaksi noussut Martin Scorsesen The Irishman maksoi joidenkin lähteiden mukaan lopulta n. 160 milj. dollaria.

 

Lähteet: Variety, Business Insider

Kuva: Universal/MGM/No Time to Die, 2020/-21

Lisää luettavaa