Stan Lee teki eläessään liudan cameo-rooleja, mutta onko niitä tulossa yhä?

14.7.2021 21:40

Mm. Hämähäkkimiehen, Hulkin ja Ihmeneloset työtovereineen luonut Stan Lee nukkui pois 95-vuotiaana vuonna 2018. Useiden Marvel-sarjakuvahahmojen isäksikin tituleerattu Lee toimi myöhemmällä iällään näiden elokuva- ja tv-sarjojen tuotantoportaassa. Lee nähtiin kuitenkin myös kameran edessä, sillä hänelle oli monesti varattu cameo-rooli Marvel-sarjoihin ja -leffoihin – esim. Captain America: Civil Warissa hän vilahtaa kuriirina.

Leen kuolemasta huolimatta hänen cameo-roolinsa voisivat jatkua, kiitos arkistotallenteiden. Leetä kaavailtiin postuumisti mukaan myös Marvelin ja Simpsonien maailmoja yhdistävään lyhytelokuvaan The Good, The Bart and The Loki. Hiljaittain julkaistu lyhäri jäi kuitenkin ilman Lee-cameota. Simpsonien tuottaja Al Jean kertoo miksi:

– Ajattelimme, että: ”Hei, meillähän on tallella Stan Leeltä ääniraitaa, kun hän vieraili sarjassamme, joten voisimmeko käyttää sitä?” [Marvelilta] kerrottiin, että heidän sääntönsä mukaan hän ei ole enää uusissa cameo-rooleissa, hänhän on kuollut, ja tämä on täysin ymmärrettävä sääntö.

 

Lähde: We Got This Covered

Kuva: Marvel (Disney)/Captain America: Civil War, 2016

Lisää luettavaa