Kauhuleffasarja Hiljainen paikka ei olekaan vielä ohi

Selviytymistaistelu äänen perässä saalinsa kimppuun käyvien olentojen ja erään kovaonnisen perheen välillä ei ehkä kuulosta kovin erikoiselta lähtökohdalta. Siitä huolimatta vuonna 2018 valmistunut Hiljainen paikka kohosi pieneksi hitiksi ympäri maailmaa. Taannoin leffa sai jatko-osan.

Emily Bluntin tähdittämästä ja hänen puolisonsa John Krasinskin ohjaamasta sekä osin käsikirjoittamasta leffasarjasta ei kuitenkaan ole vielä nähty kaikkea. Bluntin mukaan Hiljainen paikka 3 (A Quiet Place Part III) on suunnitelmissa. Näin Blunt kertoi tilanteesta:

- Hänellä [Krasinskilla] on koko joukko ajatuksia [jatkon suhteen], jotka voisivat toimia. Luulenpa, että hän halusi vain katsoa, kuinka ihmiset ottavat tämän [uusimman elokuvan] vastaan ennen kuin hän panee aivonsa täysillä toimeen kolmatta osaa varten. Hänellä on parikin mahtavaa ideaa.

Ensimmäinen Hiljainen paikka keräsi lippuluukuilla dollareita yli 19 kertaisesti tuotantobudjettinsa verran. Toista osaa on esitetty hyvin rajoitetusti pandemian vuoksi, joten elokuvien lipputulot eivät ole voineet kasvaa samassa mitassa. Hiljainen paikka 2:n on kuitenkin kerrottu avanneen Yhdysvalloissa jopa ensimmäistä osaa paremmalla tuloksella. Suomessa leffa on tulossa ensi-iltaan 11.6.21.


Lähteet: Movieweb, The Numbers, Variety

Kuva:Paramount, A Quiet Place Part II, 2020

R. Isoviita 28.05.2021 klo 23:50

Uusimmat uutiset