Vammaisyhteisö tuomitsi pidetyn lastenkirjan elokuvaversioinnin

Mm. Paluu tulevaisuuteen -leffojen ohjaajana tunnettu Robert Zemeckis on versioinut tiimeineen elokuvaksi Roald Dahlin tunnteun lastenkirjan. Dahlin Kuka pelkää noitia on filmatisoitu myös parikymmentä vuotta sitten, mutta päivitetylle versiolle arveltiin nyt olevan tilausta.

Mm. Anne Hathawayn, Stanley Tuccin ja Octavia Spencerin tähdittämä Kuka pelkää noitia on julkaistu jo ainakin Yhdysvalloissa suoratoistopalvelu HBO Maxin kautta. Elokuvassa pieni poika ja hänen isoäitinsä joutuvat vastakkain pikkulapsia inhoavien noitien kanssa - noitien, jotka haluavat muuttaa lapset hiiriksi. Kaikki katsojat eivät kuitenkaan ole ilahtuneet Zemeckisin ja tämän tiimin tavasta kuvata leffan loitsusisaria.

Kauhistuttavat ja ilkeät noidat kätkevät elokuvassa todellisen ulkonäkönsä mm. peittävin hansikkain, mutta heidän oikea nahkansa paljastetaan katsojalle. Tällöin ilmenee, ettei noidilla ole kymmentä sormea. Paljastus on saanut vammaisyhteisön älähtämään, sillä osa katsojista on kokenut elokuvan pilkkaavan ilman tavallista sormimäärää syntyneitä ihmisiä.

Tuotantoyhtiö Warner Bros. on pahoitellut tapahtunutta. Se on toisaalta tarjonnut myös syyn sille, miksi Kuka pelkää noitia -leffan noidat luotiin näyttämään tällaisilta:

- Työskentelimme suunnittelijoiden ja taiteilijoiden kanssa, kun muokkasimme alkuperäistä tarinaa elokuvaksi, kehittääksemme uuden näkemyksen kissamaisista raatelukynsistä, joita [Dahlin] kirjassa kuvaillaan. Missään vaiheessa ei tarkoitus ollut saada katsojia tuntemaan, että nämä mielikuvitukselliset ja epäinhimilliset olennot olisi luotu heidän kuvakseen. Tämä elokuva kertoo lempeyden ja ystävyyden voimasta. Toivomme, että perheet ja lapset voivat nauttia elokuvasta ja omaksua tämän rakkaudentäyteisen teeman.


Lähde: Collider

Kuva: Warner Bros./ Kuka pelkää noitia, 2020

R. Isoviita 04.11.2020 klo 23:43

Uusimmat uutiset