The Queen rokkaa tilastokärjessä

16.12.2018 23:21

Myös Suomessa kahtena edellisenä viikkona katsotuimpien elokuvien kärkipaikkaa pitävä The Queen -leffa Bohemian Rhapsody porskuttaa lujaa. Hittibändin tarinaa kertaava raina on takonut maailmanlaajuisesti lipputuloja yli 600 milj. dollaria.

Bohemian Rhapsody on menestyksellään peitonnut lajityypin – musiikkielämäkertaelokuvien – ennätyksen. Se on siis tällä hetkellä genren katsotuin elokuva ikinä. Box Office Mojo -tilastosivuston mukaan se on myös kaikkien aikojen katsotuin homo/lesbo-aiheinen elokuva, joskin tämän lajityypin määrittely ja tilastointi on monimutkaisempaa. Kyseisellä sivustolla jälkimmäiseen genreen on laskettu kuuluvaksi lähinnä sellaisia elokuvia kuin Brokeback Mountain ja Philadelphia.

Muusikkokuvausten lajityypin sisällä Bohemian Rhapsody peittosi kuitenkin pari vuotta sitten saman genren ennätyksen rikki paukuttaneen Straight Outta Comptonin. Tällä hetkellä Straight Outta Comptonin maailmanlaajuisilla lipputuloilla ja Bohemian Rhapsodyn maailmanlaajuisilla lipputuloilla on eroa n. 434 milj. dollaria.

Lähteet: Metro.co.uk, SES, Box Office Mojo, Deadline

Kuva: Nordisk Film/ Alex Bailey/ Bohemian Rhapsody, 2018

Lisää luettavaa