Teräsmiehen rooliin on haviteltu yllättäviäkin nimiä

15.12.2018 23:38

Tuorein Teräsmies-näyttelijä Henry Cavill ei ehkä olekaan jättämässä roolia vielä. Krypton-planeetalta kotoisin olevan supersankarin viitan on huhuttu jääneen vaille kantajaa, kun Cavillin rinnalla Batmanina nähdyn Ben Affleckin on niin ikään huhuttu jättäneen oman roolinsa vapaaksi. Saman universumin hahmoihin lukeutuvan Aquamanin näyttelijä Jason Momoan mukaan Cavill kuitenkin on jatkossakin Teräsmies.

Vuosikymmenten saatossa Teriksen viittaa on ehtinyt kantaa jo moni, joten näyttelijän vaihto ei sinänsä olisi uutta tai outoa. Vuoden 1978 Teräsmies-filmatisoinnin tuottaja Ilya Salkind on paljastanut kuitenkin muutamia nimiä, joiden liittäminen Teräsmieheen voi jopa hämmentää. Hänen mukaansa DC Comics -sarjakuvayhtiö suostui aikoinaan antamaan hahmonsa elokuvateollisuuden käyttöön sillä ehdolla, että yhtiö hyväksyisi Teräsmiehen näyttelijän.

– Tein listan [näyttelijöistä]… ja se oli hulvattoman hauskaa, koska he olivat antaneet hyväksyntänsä sellaisista henkilöistä kuin [nyrkkeilijä] Cassius Clay, sitten he hyväksyivät Al Pacinon, Dustin Hoffmanin. He hyväksyivät heidät Teräsmiehen osaan, Salkind toteaa.

Miksi esim. Hoffman ei lopulta saanut tätä osaa, sitä Salkind ei paljasta. Hän kuitenkin myöntää, että Hoffmania pyydettiin myös pahis Lex Luthoriksi, mutta osa lankesi viimein Gene Hackmanille.

Lähteet: CinemaBlend, THR

Kuva: Warner Bros./Man of Steel, 2013

Lisää luettavaa