Onko tämä edes todellista: Terry Gilliamin ikuisuusprojekti kompuroi taas

Monty Python -mies ja ohjaaja Terry Gilliam on kokenut urallaan valtavan määrän vastoinkäymisiä. Niille ei näytä edelleenkään tulevan loppua. Gilliamin jo viime vuosituhannen puolelta asti jatkuneet yritykset saattaa Don Quijoten tarina elokuvaksi näyttivät hellittäneen, kun ohjaaja taannoin ilmoitti elokuvan viimein olevan purkissa. Mutta leffan ensi-iltaa uhkaa nyt uusi este.

Tuottaja Paolo Branco ja hänen luotsaamansa Alfama Films -yhtiö ovat viimeisimmän The Man Who Killed Don Quixote -elokuvaa koskevan käänteen takana. Branco liittyi Gilliamin elokuvaprojektiin vuonna 2016, lupaamalla sille rahoitusta. Sopimusten allekirjoittamisesta huolimatta rahoja ei kuitenkaan kuulunut, ja Gilliam joutui hakemaan rahoitusta muualta.

Leffan piti saada ensi-iltansa Cannes'n elokuvafestivaaleilla nyt toukokuussa, mutta Branco uhkaa haasteellaan tärvätä elokuvan levittämisen kaikissa muodoissa. Brancon mukaan elokuvan oikeudet kuuluvat hänelle ja sitä ei tule esittää missään ilman Alfama Filmsin suostumusta. Asiasta väännetään nyt kättä oikeudessa ainakin kesäkuulle asti. Gilliam on luvannut Facebook-sivullaan, että hän pitää fanikuntansa tilanteen tasalla The Man Who Killed Don Quixoten suhteen.

Elokuvan traileri:

Lähteet: Telegraph, Screen Daily, Facebook

Kuva: Tornasol Films/Amazon Studios, 2018

R. Isoviita 28.04.2018 klo 13:14

Uusimmat uutiset

Edesmennyt Chadwick Boseman saattaa tehdä vielä historiaa

Näyttelijälle povataan huippupalkintoja.

R. Isoviita

Sacha Baron Cohen paljasti, kuinka hullua Borat 2:n kuvauksissa oli

Näyttelijä tosiaan omistautui roolilleen.

R. Isoviita

Uutisankkurille potkut Adam Sandler -leffan takia

Pienikin rooli voi saada aikaan isoja mullistuksia elämässä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...