Yksi uutuusleffa on ylitse muiden – Kiinassakin

Hollywoodissa kärvistellään parhaillaan heikkojen myyntilukujen takia, sillä kuluneena viikonloppuna Yhdysvalloissa myytiin heikommin leffalippuja kuin samaan aikaan sitten vuoden 1982. Mutta Kiinasta kuuluu kuitenkin parempia uutisia.

Käytännössä lipunmyynti takkusi niin, Yhdysvalloissa ja Kanadassa vain n. 2,3 prosenttia alueen kansalaisista piipahti katsomassa jotakin elokuvaa viime viikonloppuna. Tällä alueelle listakärkeä pitää Ryan Reynoldsin ja Samuel L. Jacksonin toimintapläjäys The Hitman's Bodyguard, joka nettosi kyseisenä aikana 10,2 milj. dollaria. Yhä paikallisessa kärkikymmenikössä sijalla kahdeksan keikkuva Christopher Nolanin sotadraama Dunkirk sai vihdoin ensi-iltansa myös Kiinassa, ja nousi siellä heti maan katsotuimmaksi elokuvaksi - ohi suosittuun manga-sarjakuvaan perustuvan japanilaisen toimintakomedia Gintaman.

Nolanin Dunkirk keräsi Kiinasta lipputuloja hieman yllättäen nyt yli 30,2 milj. dollaria. Tulos on yllätys siksi, ettei leffan aihe ole kiinalaisille erityisen tuttu. Ranskalaislähtöinen suurtuotanto, tieteissarjakuvaan pohjautuva ja huimat yli 177,2 milj. dollaria maksanut Valerian and the City of a Thousand Planets heijastui Kiinan valkokankaille nyt toista viikkoa, mutta ei näytä seuraavan siellä viime vuonna menestyneen Warcraft-rainan jälkiä. Tämä tarkoittaa, että Valerian jää kansainväliseksi flopiksi: se on toistaiseksi saavuttanut suurimmat lipputulonsa Ranskassa (32,9 milj. dollaria) ja kansainvälisesti sillä on koossa vasta n. 172,8 milj. dollaria.


Lähteet: IndieWire, Variety, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros./Dunkirk

R. Isoviita 04.09.2017 klo 07:22

Uusimmat uutiset

Legendaarisen, tekemättä jääneen Dyynin kuvakäsikirjoituksesta maksettiin miljoonia

Kulttiohjaajan rainassa oli tarkoitus olla mukana mm. Pink Floyd, Salvador Dalí ja Orson Welles.

R. Isoviita

Keanu Reeves ja Sandra Bullock kommentoivat Marvel-huhuja

Kumpaakaan ei ole vielä nähty Marvel Studiosin elokuvissa tai -sarjoissa.

R. Isoviita

Kuulu vanha kauhutehdas Hammer aikoo julkaista klassikkonsa uudelleen

Uutta materiaalia myös suunnitelmissa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...