Mikä yhdisti George Lucasia, Woody Allenia ja Viggo Mortensenia?

30.6.2017 17:06

Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsenet äänestävät vuosittain siitä, keille Oscar-palkinnot jaetaan. Akatemian jäseneksi ei pääse kuka tahansa, vaan kyseinen kunnia vaatii aina kutsun. Tänä vuonna kyseinen akatemia kutsui uusia jäseniä kaikkiaan 774 kappaletta, ei pelkästään Yhdysvalloista, vaan ympäri maailmaa.

Vaikka monille kutsu on tervetullut, on myös kutsuttuja, jotka ovat halunneet syystä tai toisesta pitäytyä akatemian jäsenyyden ulkopuolella. Taru sormusten herrasta -näyttelijä Viggo Mortensen (kuvassa) kuului tähän ryhmään vielä tänä keväänä. Hän kieltäytyi jäsenyydestä aiemmin antamansa kommentin mukaan siksi, ettei pitänyt taiteen arvostelemisesta virallisesti. Mikä sai Mortensenin nyt muuttamaan mielensä ja liittymään mm. Monica Belluccin, Fan Bingbingin, Donald Gloverin ja Chris Hemsworthin jatkoksi akatemiaan, ei ole selvinnyt.

Akatemian kutsusta ovat kieltäytyneet aiemmin myös Tähtien sodan luoja George Lucas ja legendaarinen ohjaaja-näyttelijä Woody Allen (Annie Hall). Lucasin kantaa perustelee osaksi hänen toteamuksensa elokuva-akatemian touhujen olevan politiikkaa.

Kuten Mortensenille, myös Woody Allenille lähetettiin kutsu elokuva-akatemiaan jopa useampana vuonna, mutta LA Timesin mukaan Allen ei ikinä vastannut yhteenkään kutsukirjeistä millään tavalla. Vasta, kun akatemian tuolloinen puheenjohtaja Karl Malden lähestyi Allenia kirjeellä, jossa lupasi kutsujen lähettämisen loppuvan, jos tämä tekisi tuntuvan lahjoituksen sen rahastoon, ohjaaja reagoi viestiin shekillä.

Akatemian uudet jäsenet näet listattuna Deadlinen sivulla.

Lähteet: LA Times, CinemaBlend, Deadline

Kuva: Captain Fantastic, 2016/Finnkino Oy

Lisää luettavaa