Koomikko Mike Myersilla on uusi pesti

4.5.2017 14:37

Jos esim. Shrek-lyhytelokuvia ja muita pienempiä juttuja ei oteta huomioon, koomikko Mike Myersia ei ole vähään aikaan kuultu tai nähty paljon missään. Erityisesti Austin Powers- ja Wayne’s World -leffoista tuttu Myers on aiemmin ilmaissut haluavansa jatkaa molempia leffasarjoja, mutta nyt häneltä on tulossa jotain aivan muuta.

Myers viimeisteli jo pari vuotta sitten Wayne’s World 3:n käsikirjoituksen, mutta sen jälkeen komediaprojekti juuri näytä edenneen. Myös Jay Roach, edellisten Austin Powers -elokuvien ohjaaja, on aiemmin kertonut keskustelleensa Myersin kanssa agenttiparodioiden jatkamisesta, mutta toistaiseksi silläkään suunnalla ei ole tapahtunut suuria. Myersin viimeisin elokuvapäärooli on vuodelta 2008, kun hän näytteli niin ikään myös käsikirjoittamassaan elokuvassa Love Guru perin persoonallista gurua. Kyseinen leffa leimattiin sekä kriitikoiden että yleisön puolelta kalkkunaksi – Leffatykissä sen nykyinen pisteytys on 2/5, Rotten Tomatoesissa 14%/100%.

Mutta nyt Myers palaa television puolelle ja räiskyvästi. ABC-kanava pyöräyttää uudelleen käyntiin 1970-luvulla startanneen kykykilpailu The Gong Show’n. Kyseessä on huumoripitoinen kisa, jota tuomaroi joukko vaihtuvia julkkiksia ja jonka kisaajista parhaiten jäivät mieliin he, jotka epäonnistuivat tai eivät oikeastaan edes yrittäneet tähdätä kovin korkealle. Tällaisiin kisaajiin voinee lukea esim. sisarukset, jotka istuivat lavalla imeskelemässä nautinnollisesti mehujäitä koko numeronsa ajan.

Myersin rooli The Gong Show’ssa on merkittävä, joskin show’n juontajaksi on toistaiseksi nimetty ”kuulu brittitähti” Tommy Maitland. Maitland kävi esittäytymässä katsojakunnalle Jimmy Kimmelin talk show’ssa, jota juonsi väliaikaisesti näyttelijä Will Arnett. Tällä haavaa ei ole tiedossa, aikooko Myers piilotella Maitlandin persoonan takana koko The Gong Show’n ajan.

Lähteet: Deadline, We Got This Covered, CinemaBlend

Kuva: Caroline Bonarde Ucci

Lisää luettavaa