Terminator 2 tulee kolmiulotteisena

21.2.2017 14:04

Ison Arskan tähdittämä Terminator 2 rymisteli leffateattereissa ennennäkemättömällä tavalla vuonna 1991. Samainen elokuva on myös koko viisiosaisen tieteisleffasarjan myydyin elokuva yhä edelleen, vaikka sen julkaisusta tosiaan on aikaa. Vertailun vuoksi: se nettosi yli 204,8 miljoonaa dollaria, kun sarjan seuraavaksi menestynein ja koko elokuvasarjan kolmas osa on saanut tyytyä vain 150,3 miljoonaan dollariin.

Huippuleffa vietti viime vuonna 25-juhliaan. Juhlien kunniaksi ohjaaja James Cameron oli aikeissa tuoda Terminator 2:n 3D-versiona uudelle elokuvateatterikierrokselle kautta maailman. Suunnitelma, jota oli kypsytelty jo ainakin vuodesta 2014 asti, jäi kuitenkin toteutumatta. Arviolta n. 6-7 miljoonaa dollaria maksava ja kiinalaisten huippuammattilaisten kanssa tehtävä 3D-muunnos haluttiin ensin julki Kiinassa, jossa sille arveltiin löytyvän runsaasti uutta katsojakuntaa. Version julkaisua päätettiin kuitenkin siirtää muiden leffanimekkeiden tieltä.

Arnold Schwarzenegger tulee silti valkokankaille Kiinassa ja länsimaissa tänä vuonna ”vanhana kunnon” Terminaattorina. Suomen esityksistä ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa, mutta ainakin Saksassa ja Iso-Britanniassa elokuvan on kerrottu kiertävän teattereita elokuussa. Cameron on suitsuttanut 3D-versiota mm. sanoin:

”Jos et ole koskaan nähnyt sitä, tämä on se versio, jonka haluat nähdä ja muistaa.”

Lähteet: Den of Geek, Deadline, THR, SlashFilm, Box Office Mojo, TheTerminatorFans

Kuva: StudioCanal

Lisää luettavaa