Batman ja Scarface menettivät ohjaajansa

31.1.2017 08:24


Kaksi suurta elokuvaa on jäänyt yllättäen ilman ohjaajia. Antoine Fuqua (Southpaw), joka oli kiinnitetty Scarface-gangsteritarinan uuden version ohjaajaksi, on luovuttanut paikkansa aikataulullisista syistä. Ben Affleck, joka puolestaan aikoi ohjata myös tähdittämänsä The Batman -sarjakuvarainan, aikoo sittenkin jättää ohjaustehtävät jollekin muulle.

Fuqua joutui irrottautumaan huhujen mukaan Scarfacesta, koska toinen tuotantoyhtiö ja näyttelijä Denzel Washington halusivat hänet nopeasti The Equalizer: oikeuden puolustaja -toimintapätkän jatko-osan puikkoihin. Hänen seuraajaansa ei ole vielä päätetty, mutta ehdokkaita mietitään jo.

Ben Affleckin The Batman on ollut jo jonkin aikaa vastatuulessa elokuvan käsikirjoitukseen liittyvien ongelmien takia. Affleck on myös ilmaissut aiemmin, että hän hakee tiiminsä kanssa ratkaisuja viittasankarin asun parantelemiseksi; Batmanin asukokonaisuus näyttää ehkä päheältä, mutta monet näyttelijät Michael Keatonista alkaen ovat valitelleet sen epäkäytännöllisyyttä. Hankalassa puvussa olisi vaikea ohjata elokuvaa, mutta Affleckin päätös luopua Batman-soololeffansa ohjaamisesta tuli kuitenkin vasta nyt, muutama päivä sen jälkeen kun hänen intohimoprojektinsa rikoselokuva Live By Night julistettiin kymmenien miljoonien dollarien flopiksi.

The Batmanin ohjaajaehdokkaita Affleck on luvannut etsiä yhdessä tuotantoyhtiön Warner Brosin kanssa. Deadline-sivuston mukaan hänen paikalleen on kaavailtu jo mm. Ystävät hämärän jälkeen -ohjaaja Matt Reevesiä ja paremmin näyttelijänä tunnettua Matt Rossia, jonka Captain Fantastic -draamakomedia palkittiin viime keväänä Cannes’n elokuvafestivaaleilla.

Lähteet: Variety, ScreenRant, Deadline

Kuva: Warner Bros./Batman v Superman

Lisää luettavaa