Millennium-trilogia jatkunee valkokankailla sittenkin

3.11.2016 12:57

Edesmenneen ruotsalaisdekkaristi Stieg Larssonin luoma Millennium-trilogia sai sekä ruotsalaiset että Hollywoodin elokuvantekijät pauloihinsa. Trilogian ensimmäinen osa kääntyi kirjailijan kotimaassa elokuvaksi jo vuonna 2009 Noomi Rapacen ja Michael Nyqvistin tähdittämänä. Toisin kuin se, Hollywood-versio ei kuitenkaan ole saanut jatko-osia.

Vuonna 2011 valmistuneessa The Girl with the Dragon Tattoo -versioinnissa Rapacen roolin peri Rooney Mara ja Nyqvistin roolin puolestaan James Bondinakin tunnettu Daniel Craig. Tekijät aina ohjaaja David Fincheriä myöten olisivat tahtoneet muokata myös kirjatrilogian muut osat leffoiksi, mutta tuotantoyhtiö Sonylta projekti ei saanut vihreää valoa. Nyt jatko-osasuunnitelmissa on kuitenkin edistytty.

Sonylla on kiinnostusta kuvata elokuvaksi ei Larssonin, vaan hänen työtään viime vuonna jatkaneen David Lagercratzin luoma tarina, jossa Millennium-sarjan aiemmista osista tutut hakkeri Lisbeth Salander ja toimittaja Mikael Blomkvist selvittävät hämäräperäisen rikollisryhmän toimintaa Blomkvistin uran aallonpohjassa. Suomeksi nimellä Se mikä ei tapa julkaistu romaani on kääntynyt elokuvakäsikirjoitukseksi nimeltä The Girl in the Spider’s Web Steven Knightin (Eastern Promises, Peaky Blinders) käsissä. Studio haluaa ohjaajaksi tällä erää Evil Dead -ohjaaja Fede Alvarezin, mutta se ei ole vielä varmaa, haluaako ja saako Sony Rooney Maran ja Daniel Craigin jälleen tuttuihin osiinsa.

Lähteet: The Playlist, Variety

Kuva: Sony

Lisää luettavaa