Robert Downey Jr. esti zombieinvaasion

27.8.2016 15:58

Zombiet ovat saaneet jalansijaa monessa paikassa, jopa Jane Austenin klassikkoteoksen uudemmassa versiossa. Eläviä kuolleita on nähty myös Marvel-sarjakuvissa, mutta ei toistaiseksi niihin pohjaavissa elokuvissa. Kuluvalla viikolla tulleen tiedon mukaan zombiet olivat silti mukana Captain America: Civil War -leffan juonessa – ennen kuin supertähti Robert Downey Jr. Lupautui elokuvaan mukaan.

Keväällä ensi-iltaan tulleen leffan ohjaajat Anthony ja Joe Russo ovat kertoneet, että elokuvan tarinaa oli vaikea luoda. Heille ei ollut selvää heti edellisen Captain America -elokuvan jälkeen, saisivatko tai haluaisivatko he ohjata myös sankarihahmon seuraavan ”oman” elokuvan ja kun tehtävä lopulta lakesi Russoille, he eivät tienneet, jatkaisiko Iron Mania näyttelevä Robert Downey Jr. sopimustaan. Niinpä he eivät voineet suoralta kädeltä työstää tarinaa, jossa suosittu Iron Man olisi myös mukana.

Russot päättivät varmuuden vuoksi luoda suunnitelman B, jossa Madbomb-niminen laite ajaa ihmiset käyttäytymään kuin zombiet ja aiheuttamaan kaaosta kapteenin maailmassa. Kyseinen laite esiteltiin alkujaan Captain America -sarjakuvissa 1970-luvun puolivälissä. Koska Robert Downey Jr. päätti jatkaa Iron Manina, Russojen ei tarvinnut tukeutua varasuunnitelmaansa.

Lähteet: Comicbook.com, CinemaBlend

Kuva: BVI Finland

Lisää luettavaa