Historiallinen floppi?

Lew Wallacen romaaniin pohjaava Ben-Hur oli huikea menestys vielä 1950-luvulla. Tuohon mennessä jo pariinkin otteeseen valkokankaalle päätynyt orjatarina veti katsojia elokuvateattereihin massoittain ja kahmaisi vielä palkintokauden päätteeksi peräti 11 Oscaria (mm. paras ohjaus, paras elokuva ja paras miespääosa). Nyt syyskaudella julkaistava uusi Ben-Hur-raina ei kuitenkaan näytä ennusteiden mukaan pääsevän lähellekään sitä tasoa.

MGM:n ja Paramountin uutta Ben-Huria tähdittää Jack Huston, edesmenneen ohjaajamestari John Hustonin pojanpoika, joka on näytellyt aiemmin mm. Boardwalk Empire -periodisarjassa. Yksisilmäisen Richard Harrow'n osasta orjaprinssiksi päätynyt Huston saattaa olla osassaan hyvinkin vakuuttava, mutta liki 100 miljoonaa dollaria maksaneen historiallisen spektaakkelin menestys ei sillä ole taattu. Ennusteet osoittavat, että elokuva saattaisi saada avausviikonloppunaan vain 14-15 miljoonaa dollaria.

Näin kalliin elokuvan pitäisi tienata jo avausviikonloppunaan rutkasti enemmän, jottei sen tulkittaisi jäävän flopiksi. Leffan aihepiiri kuitenkin saattaa olla vaikea myytävä. Myös vuoden 1959 Ben-Hur-elokuvassa oli kristillinen pohjavire, joten uuden elokuvan tuottajiin kuuluvat Mark Burnett ja Enkelin kosketus -näyttelijä Roma Downey ovat alkaneet painottaa uuden leffan kristillistä puolta saadakseen laajemman yleisön kiinnostumaan leffasta. Burnett onkin kuvaillut kristillistä katsojakuntaa houkuttelevasti, että tämä elokuva kertoo anteeksiannosta ja siinä sivussa Jeesuksesta.


Lähteet: THR, CinemaBlend

Kuva: Paramount

R. Isoviita 29.07.2016 klo 11:40

Uusimmat uutiset

Netflix kasvattaa leffa-arsenaaliaan

Suoratoistojätti pukkaa ulos leffoja tiheämpään kuin vuodessa on viikkoja.

R. Isoviita

Elokuvamaailman paha poika, huuruisen Enter the Voidin ohjaaja, avautui elämänmuutoksestaan

Gaspar Noé on tunnettu rajuista kuvauksistaan.

R. Isoviita

Netflix iski jarrua Roald Dahlin lastenkirjan leffaversioinnille

Tilanne Englannissa ei näytä hyvältä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...