Pokémon Go huolestuttaa Edward Snowden -leffan ohjaajaa

Huippusuositun mobiilipeli Pokémon Gon tiimoilta suunnitellaan jo elokuvaa, mutta ainakin yksi mies on varuillaan koko ilmiön suhteen. Vain pari päivää sen jälkeen kun tuotantoyhtiö Legendary Pictures tiedotti ostaneensa elokuvaoikeudet keltaisen pikku Pikachun ympärille kehiteltyyn ideaan, San Diegon Comic-Con-tapahtumassa Edward Snowden -leffaansa markkinoinut ohjaaja ja käsikirjoittaja Oliver Stone ilmaisi huolekkaan mielipiteensä hittipelistä.

Tietovuotaja Snowdenista elämäkerrallisen elokuvan luonut Stone ei ollut paikalla puhuakseen Pokémon-pelistä. Hän vastasi tilaisuuden yleisön esittämään kysymykseen, sillä se tavallaan kuitenkin sivusi Snowden-leffan aihepiiriä.

- Se ei ole oikeastaan hauskaa. Se mitä on tapahtumassa… on uusi hyökkäyksen taso. Kun hallitus kerran joutui Snowdenin murjomaksi, totta kai yritykset kiinnostuivat salaamisesta selviytyäkseen. Mutta niiden halu kerätä voittoja on valtava. Koskaan maailman historiassa ei ole nähty [sellaista yhtiötä kuin] Google. Se on suurin uusista nopeimmin kasvavista yrityksistä koskaan ja siellä on sijoitettu valtava määrä rahaa valvontaan - tiedon kaiveluun. Ne kaivavat tietoa jokaisesta ihmisestä tässä huoneessa, tutkivat, mitä olet ostamassa, mistä pidät ja ennen kaikkea siitä, miten käyttäydyt. Pokémon Go sopii sellaiseen, Stone määritteli.

Mm. presidentti Kennedyn salamurhasta ja parjatusta presidentti Nixonista elokuvat tehnyt Stone totesi myös, ettei Pokémon Go ole suinkaan ole ongelma yksinään. Hän huomautti sen kaltaisten keksintöjen kuitenkin manipuloivan ihmisiä käyttäytymään tietyllä tavalla - kuin totalitarismissa.

Joseph Gordon-Levittin, Shailene Woodleyn ja Zachary Quinton tähdittämä Snowden-raina saa maailmanensi-iltansa syyskuussa.


Lähteet: Variety, IndieWire, Tracking Board

Kuva: Finnkino

R. Isoviita 22.07.2016 klo 06:21

Uusimmat uutiset

Takamus kovilla: Ensimmäisestä Harry Potter -rainasta oli tulla lähes kolmituntinen

Lasten vanhemmat eivät lämmenneet kestolle.

R: Isoviita

Näin tappajahai saapui viimeiseen leposijaansa

Alkuperäinen leffamonsteri korjattiin priimakuntoon.

R. Isoviita

Painajainen Elm Streetillä -tähti nähdään jatkossa Stranger Thingsissä

Mutta onko tämä rooli yhtä painajaismainen?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...