Näyttelijän vammautuminen katkaisi ison budjetin elokuvan kuvaukset

2.5.2016 14:19

Labyrintti-elokuvien sarja on jätetty tauolle, jonka päättymisestä ei ole tietoa. Vuonna 2014 aloitettu leffasarja kertoo Nälkäpelin ja Outolinnun tapaan nuorista, jotka yrittävät selvitä dystooppisessa maailmassa. James Dashnerin romaaneihin perustuvan elokuvasarjan seuraavan osan, The Maze Runner: The Death Curen, kuvaukset olivat käynnissä täyttä häkää maaliskuussa, mutta tarinan keskeistä hahmoa näytelleen Dylan O’Brienin (kuvassa) loukkaantuminen seisautti ne.

O’Brienin onnettomuus tapahtui samaisen jatko-osan kuvaustilanteessa, kun näyttelijä joutui kohtauksessa mukana olleen auton runnomaksi. Eri lähteiden mukaan O’Brieniltä murtui rytäkässä useita luita, minkä lisäksi hän sai vammoja kasvoihinsa ja menetti tajuntansa. The Maze Runner: The Death Curen tuotantoyhtiö 20th Century Fox aikoi jatkaa leffan kuvauksia tämän kuun 9. päivä, mutta koska O’Brienin toipuminen näyttää venyvän, yhtiö muutti suunnitelmia.

Satoja miljoonia lippukassoilla kahmineen elokuvan O’Brienin näyttelijäkollegat ja muu tekijätiimi on toistaiseksi vapautettu muihin produktioihin. Jos leffan kuvauksia olisi voitu jatkaa tässä kuussa, sillä olisi ollut ehkä toivoa valmistua ensi vuoden alkupuoliskolle, jolle elokuvan ensi-ilta oli alustavasti aikataulutettu. Mikäli parikymppinen tähti ei kuntoudu tarpeeksi trilogian kolmannen osan valmistumista varten myöhemminkään, tuotantoyhtiö saattaa joutua miettimään samanlaisia vaihtoehtoja kuin Fast & Furious -elokuvasarjan kohdalla tehtiin näyttelijä Paul Walkerin kuoltua. Yksi vaihtoehdoista voi olla jättää elokuvasarja lopullisesti tähän, sillä sen edustama genre ei joidenkin puheenvuorojen mukaan kiinnosta yleisöään entiseen tapaan.

 

Lähteet: THR, Collider, TMZ

Kuva: 20th Century Fox/ Labyrintti – Aavikkokokeet, 2015

Lisää luettavaa