Kauhuleffaohjaajan menneisyys kummittelee

Kauhuelokuva Jeepers Creepers 3:n pitäisi saada ensi-iltansa vuonna 2017, mutta leffa on kohdannut ongelmia. Sen ohjaaja ja käsikirjoittaja Victor Salva sai kanadalaisen näyttelijäliitto UBCP:n varpailleen elokuvan käsikirjoituksen takia. Salvan omassa menneisyydessä on tuomio rikoksesta, jonka kaltainen tapaus esiintyy myös Jeepers Creepers 3:n käsikirjoituksessa - eikä tämä ole aprillipilaa.

Victor Salva, joka on kirjoittanut ja ohjannut myös kaksi aiempaa Jeepers Creepers -elokuvaa, tuomittiin 1980-luvun lopussa kolmeksi vuodeksi vankeuteen alaikäisen pojan hyväksikäytöstä. Tapaus sattui hänen elokuvansa Kauhujen yö kuvausten aikana ja kyseinen alaikäinen myös näytteli samassa elokuvassa. Salva joutui istumaan tuomiostaan lopulta vain 19 kuukautta, mutta hänen nimensä pysyy edelleen seksuaalirikollisten rekisterissä.

Jeepers Creepers 3, jossa jäljitetään ihmislihaan mieltynyttä murhaajaa, haki nyt keväällä alkaviksi aiottuihin kuvauksiinsa mm. nuorta naista näyttelemään 13-vuotiasta, jonka isäpuoli on lähennellyt häntä. UBCP julkisti tiedotteen, jossa se pyysi kaikkia ko. osaan hakevia ja heidän edustajiaan ottamaan huomioon Salvan rikollisen menneisyyden ja vetoamaan tarvittaessa säädökseen, joka antaa alaikäisille esiintyjille luvan kieltäytyä työstä sen vaikuttaessa jollakin tavoin vaaralliselta. Tiedote kuitenkin vedettiin pois, kun tuli ilmi, että 13-vuotiaan osaan etsittiin 18-vuotiasta.


Lähteet: Deadline, LA Times, UBCP

Kuva: MGM/Jeepers Creepers

R. Isoviita 01.04.2016 klo 16:01

Uusimmat uutiset