Al Pacinon ja Robert De Niron tähdittämä rikoselokuva saa jatkoa

Vuonna 1995 julkaistu rikosleffa Heat - ajojahti on saamassa jatkoa. Al Pacinon ja Robert De Niron tähtivoiman yhdistänyt elokuva oli liki kolmen tunnin kestostaan huolimatta yksi julkaisuvuotensa menestyneimpiä elokuvia (30 parhaan joukossa). Tämä tosielämästä ammentanut kissa ja hiiri -leikki ryöstäjäporukan ja poliisien kesken oli Michael Mannin kirjoittama ja ohjaama.

Mann, joka nyt 2000-luvulla on ohjannut mm. elokuvat Miami Vice ja Public Enemies, aikoo alkaa uuden luvun rikoskirjallisuuden parissa. Hänen suunnitelmissaan on olla mukana kehittämässä tarinoita, jotka julkaistaan sekä painettuna sanana että elokuva- ja/tai televisiomuodossa. Ensimmäisenä tällaisen käsittelyn on saamassa Mannin Heat - ajojahti -elokuvan esiosa, eli uuden tarinan mahdollisessa leffaversiossa tuskin nähdään enää De Niroa tai Pacinoa.

Heat - ajojahti -esiosa valottaa poliisi Vincent Hannan, taparikollinen Neil McCauleyn ja uhkapeleihin hurahtaneen Chris Shiherlisin hahmojen vaiheita ennen alkuperäisen elokuvan tapahtumia. Koska kirjakin on vasta tekeillä, ei ole vielä tiedossa, milloin esiosa ehkä tulee julki elokuvana tai televisiosovituksena. Mann ei myöskään ole ainut, joka uuden tarinan parissa työskentelee, sillä hänen on kerrottu toimivan yhdessä kokonaisen kirjoittajatiimin kanssa.


Lähteet: Deadline, Collider, Box Office Mojo

Kuva: Nelonen/ Heat - ajojahti, 1995

R. Isoviita 17.03.2016 klo 14:16

Uusimmat uutiset