Taas on joulu: Satuklassikolle ehkä täydellinen ohjaaja

8.3.2016 13:10

Tukholmalaislähtöinen mutta Hollywoodissa pitkän uran luonut ohjaaja Lasse Hallström ohjaa seuraavaksi Disneylle. Draamoistaan Gilbert Grape, Pieni suklaapuoti ja Hachiko – tarina uskollisuudesta tunnettu Hallström työstää yhtiölle elokuvaa The Nutcracker and the Four Realms, joka perustuu rakastettuun Pähkinänsärkijä-balettiin. Kyseessä ei ole animaatioelokuva, eikä välttämättä satubaletin suora taltiointi, vaikka sellaisissakin muodoissa Pjotr Tšaikovskin kuuluisa teos on ehditty nähdä.

Sadusta on esitetty vuosien varrella useita versioita, mutta odotettavissa on, että Hallströminkin elokuva kertoo nuoresta tytöstä, joka saa pähkinänsärkijän joululahjaksi. Yöllä nukke herää eloon ja tempaa tytön mukaan taianomaiseen seikkailuun. Leffaa käsikirjoittaa Ashleigh Powell, joka on alalla vielä debyyttiään odottava tulokas.

Kuten tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pähkinänsärkijää saatetaan elokuvalliseen muotoon, kerta ei ole myöskään ensimmäinen Disneylle. Disney julkaisi 1990-luvulla jouluspesiaalin, jossa tarinaa tähdittivät Mikki Hiireksi ja muiksi Disney-hahmoiksi sonnustautuneet laulavat näyttelijät. Mikkiä tuskin nähdään Hallströmin ohjauksen pääosassa, mutta on vielä kysymysmerkki, ketkä elokuvassa esiintyvät.

Lähteet: THR, Collider

Kuva: Gabriel Saldana/ The Nutcracker -baletti/ Escuela Superior de Música y Danza, 2011

Lisää luettavaa