Robert Downey Jr. klassikkosatuun

19.2.2016 16:29

Näyttelijä Robert Downey Jr. on totuttu näkemään Iron Manin haarniskassa, mutta nyt hänellä on kiikarissa sarjakuva-adaptaation sijaan satuelokuva. Downey Jr. nimittäin näyttelee uudessa Pinokkio-leffassa (Pinocchio). Hyppäystä Iron Manista puiseksi pojaksi ei kuitenkaan tulla näkemään, sillä hänen osansa on asettua puuseppä Geppetton saappaisiin.

Kuten nimekkään näyttelijän roolista voi arvata, tämä Pinokkio-elokuva ei keskityne niinkään ihmiseksi haluavan puunuken näkökulmaan, vaan enemmänkin tämän luojaan. Omaa poikaa toivonut yksinäinen Geppetto on saanut omaa nimeään kantaneen elokuvan mm. vuonna 2000, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun hahmoa näyttelee näin kuuluisa tähti. Uudelle elokuvalle on yritetty löytää myös nimekästä ohjaajaa, joskin tehtävään aiemmin houkutellut Tim Burton ja Paul Thomas Anderson ovat molemmat jättäneet projektin taakseen.

Uusin projektiin kiinnitetty ohjaaja on Ron Howard, jonka uskotaan viimein olevan se henkilö, joka saa elokuvan valmiiksi asti. Howardia ei juuri tunneta satuelokuvien miehenä, mutta sellaisena ei pidetty myöskään öljyteollisuusdraama There Will Be Bloodin ja monisyisen Magnolian ohjaaja Paul Thomas Andersonia. Ron Howardin filmografiasta löytyvät kuitenkin aikanaan hyvää palautetta saaneet fantasiatarina Willow – suuri seikkailu ja merenneitoleffa Splash, joten tämä Pinokkio-versiointi vaikuttaisi olevan hyvissä käsissä.

Elokuvan käsikirjoitusta ovat työstäneet mm. myös uuteen Star Trek -televisiosarjaan kiinnitetty Bryan Fuller (Hannibal), Jane Goldman (Tähtisumua) ja Michael Mitnick (The Giver). Alkujaan Paul Thomas Anderson oli myös kiinnitetty elokuvan käsikirjoittajaksi, mutta viimeisimmät muutokset tarinaan on kynäillyt Mitnick.

 

Lähteet: Tracking Board, IGN, Screenrant

Kuva: Avengers: Age of Ultron, 2015/ The Walt Disney Co.

Lisää luettavaa